VIDEO Vladimir Ionaș, sociolog: Candidatul coaliției pentru Primăria Capitalei pornește cu un deficit de notorietate

Prezent prin Zoom în emisiunea Puterea Știrilor, sociologul Vladimir Ionaș, directorul Avangarde, a comentat propunerea coaliției în cursa pentru Primăria Capitalei.

„Astăzi, când vorbim, din punctul meu de vedere, dl. Cîrstoiu pleacă cu a treia șansă în această cursă. Acum depinde cât de mult se vor implica, pe de o parte, cele două partide, la nivel de București și de sectoare și, pe de altă parte, liderii partidelor în campanii electorale. dl. Cîrstoiu are nevoie de o implicare activă a tuturor, pentru că, în primul rând, pleacă cu un deficit uriaș de notorietate pentru cea mai mare parte a societății din București. Pe de altă parte, are o problemă pe care nu știu dacă au identificat-o liderii politici până astăzi. Domnia sa vine din funcția de administrator al unui spital. Realitatea referitoare la cum arată Spitalul Universitar nu contează. La nivelul percepției publice, spitalele din România arată rău și sunt administrate prost. Domnia sa vine din funcția de administrator al unui astfel de spital”, observă sociologul.

Vladimir Ionaș face, în continuare, o prezentare a celor trei candidați anunțați.

„Deci va ar trebui să schimbe la nivelul Capitalei această percepție, pe care, din păcate, românii o au. Repet, de multe ori percepția nu are legătură cu realitatea. Deci pleacă cu două deficite față de ceilalți doi candidați și al teilea din punctul meu de vedere, ambii candidați, care deja erau în cursă, atât dl. Piedone, cât și dl. Nicușor Dan, sunt asociați de către cea mai mare parte a societății cu administrația publică, au această experiență, provin din administrația publică. Oamenii au văzut ce pot face. Dl. Cîstoiu nu are nicio legătură cu administrația publică. Ba, mai mult, în ultimii ani, domnia sa nu a scos niciun cuvânt referitor la viziunea sa referitoare la București. Deci, este foarte mult de muncă. Evident, cele două partide vin cu un vot politic major”, a explicat Vladimir Ionaș.

Acesta a explicat în continuare cum vede împărțirea votului, între alegătorii pe care se bazează fiecare partid.

 „Astăzi, când plecăm, cea mai mare parte a electoratului PNL îi acordă votul domnului Cîrstoiu. O mare parte a alegătorilor PNL îi acordă votul domnului Nicușor Dan, iar o mare parte a electoratului PSD domnului Piedone. Vom vedea dacă cele două partide vor reuși să convingă acest electorat, să-i acorde votul domnului Cârstoiu. E o muncă, din punctul meu de vedere, uriașă, pe care trebuie să o ducă, dar mă gândesc că deciziile acestea politice pe care și le asumă vin ca urmare a unor analize pe care le-au făcut și probabil se gândesc că vor putea, sau, nu știu, au dovada pe hârtie că pot face acest transfer”, a completat sociologul Vladimir Ionaș, director Avangarde.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: