VIDEO Zelenski a sosit la Atena şi va participa la un dineu cu lideri europeni

Volodimir Zelenski
Sursa foto: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat luni la Atena pentru o vizită oficială, a anunţat biroul premierului grec Kyriakos Mitsotakis, adăugând că acesta va lua parte la un dineu informal cu lideri europeni şi din Balcani, informează AFP.

Zelenski, care a vizitat în acest weekend Suedia, Olanda şi Danemarca, îşi continuă turneul european surpriză într-o ţară care a fost un susţinător ferm al Ucrainei de la începutul invaziei ruse. Atena a furnizat Kievului ajutor umanitar, dar şi armament, inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie, puşti de asalt Kalaşnikov, lansatoare şi muniţie.

Într-un interviu acordat vineri Digi24, premierul ucrainean Denîs Şmîhal declara că preşedintele ucrainean se va întâlni în curând cu premierul României şi foarte probabil va face la un moment dat o vizită şi la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Marcel Ciolacu participă luni, la Atena, la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest, organizată de prim-ministrul Greciei Kyriakos Mitsotakis, scrie News.ro. La reuniune vor mai participa preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, dar şi şefi de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: