Skip to content
Politică

VIDEO Soluțiile lui Rafila pentru gestionarea pandemiei: „Din păcate, de multe ori a existat o abordare de natură politică”

Inquam Photos / George Calin

Alexandru Rafila a prezentat, marți, mai multe soluții propuse de PSD pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. În acest context, el a subliniat, printre altele, că este important să poată fi crescută capacitatea sistemului de sănătate publică să identifice cazurile de persoane bolnave, să existe un acces facil la testare, să existe disponibilitate la nivelul asistenței medicale să trateze toate categoriile de pacienți, nu numai pe cei infectați cu noul coronavirus – „și un lucru esențial, să avem o comunicare profesionistă, care să convingă populația că este un partener al sistemului de sănătate și al sistemului public în general”.

Alexandru Rafila a prezentat soluțiile PSD pentru gestionarea pandemiei. Ce a declarat

„Să încercăm să gestionăm cu mai mult curaj, cu mai mult profesionalism poate situația actuală, care, după cum vedeți, este extrem de îngrijorătoare. Mi-a plăcut ce a spus domnul Sorin Grindeanu la sfârșit, împreună putem să rezolvăm aceste lucruri. Din păcate, a existat o abordare de natură politică de multe ori a situației generate de infecția cu noul coronavirus și lucrul acesta nu cred că este bun, pentru că, în loc să ne aducă pe toți la aceeași masă să încercăm să rezolvăm aceste probleme, ne desparte și câteodată poate să creeze confuzie. Eu o să fac două prezentări, o să încerc să fiu succint.

Bineînțeles, voi răspunde și întrebărilor dumneavoastră care se referă la aceste subiecte din zona Sănătății. Prima prezentare va expune câteva idei pe care le-am sintetizat de gestionare a situației pandemiei cu noul coronavirus în România, utilizând cele mai bune practici în domeniu și schimbând modul de abordare în câteva zone pe care eu și colegii mei le considerăm sensibile și unde, cu siguranță, putem să aducem un aport, îmbunătățiri la situația actuală”, a declarat Alexandru Rafila.

El susține că este important „să putem să creștem capacitatea sistemului de sănătate publică să identifice cazurile de persoane bolnave, să existe un acces facil la testare și persoanele să poată să fie îndrumate în ceea ce privește pașii pe care trebuie să îi urmeze, să existe disponibilitate la nivelul asistenței medicale să trateze toate categoriile de pacienți, nu numai cei infectați cu noul coronavirus, și un lucru esențial, să avem o comunicare profesionistă, care să convingă populația că este un partener al sistemului de sănătate și al sistemului public în general.

De la izbucnirea crizei sanitare, pe teritoriul României au fost depistate 217.216 de cazuri de COVID-19, cu precizarea că 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 4.724 de îmbolnăviri nou confirmate.

1 comentariu la “VIDEO Soluțiile lui Rafila pentru gestionarea pandemiei: „Din păcate, de multe ori a existat o abordare de natură politică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *