Skip to content
Politică

Videoconferință cu Ghiță în dosarul Ponta-Blair

evz.ro

Sebastian Ghiță urmează să fie audiat marți, 06 iunie, în dosarul care vizează plățile făcute pentru organizarea vizitei fostului premier britanic Tony Blair în România pentru a susține candidatura lui Victor Ponta în 2012.

Audierea va fi făcută prin videoconferință, Sebastian Ghiță aflându-se în acest moment în Belgrad, sub control judiciar, după ce a fugit din țară în urmă cu jumătate de an. Instanțele din Serbia urmează să stabilească în perioada următoare dacă fostul deputat PSD de Prahova poate fi extrădat în România.

O primă sesiune de audieri în dosarul Ponta-Blair a fost organizată și în 22 mai, dar avocații lui Ghiță au susținut atunci că nu au avut timp să studieze dosarul și au solicitat o amânare a procedurii. Aceasta a fost programată pentru 06 iunie, moment în care sala de judecată a Tribunalului din Belgrad dotată cu aparatură de comunicații videio este liberă, informează site-ul News.ro.

Va fi o dublă audiere, pe lângă dosarul Ponta-Blair, fugarușl urmând să dea explicații și în alt dosar, în care este învinuit că ar fi oferit o casă primarului din ploiești, Iulian Bădescu, în schimbul sponsorizării echipei de baschet Asesoft Ploiești din bugetul local.

Sebastian Ghiță este cercetat de procurorii anticorupție în 5 dosare, două dintre acestea aflându-se în instanță. În dosarul Ponta-Blair, Ghiță este acuzat că ar fi dat 220.000 de euro pentru a organiza vizita fostului șef de guvern britanic în România, cerând în schimb spă fie desemnat candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *