Skip to content
Coronavirus

Videoconferinţă cu miniştrii de interne din UE, despre măsurile luate în contextul coronavirusului

Inquam Photos / Octav Ganea

Miniştrii de interne din statele membre ale Uniunii Europene şi ai statelor asociate Schengen au participat la o videoconferinţă în care au schimbat informaţii privind situaţia frontierelor în contextul pandemiei Covid 19. Din partea României a participat ministrul de Interne, Marcel Vela.

”A fost prezentată situaţia implementării măsurilor recomandate de la începutul acestei săptămâni de Comisia Europeană cu privire la restricţionarea temporară a călătoriilor ne-esenţiale în Uniunea Europeană a cetăţenilor statelor terţe şi cu privire la managementul frontierelor pentru protecţia sănătăţii şi asigurarea bunurilor şi serviciilor esenţiale în contextul pandemiei COVID”, se arată într-un comunicat de vineri al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, Agenţia UE pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX) lucrează în prezent la orientări pentru implementarea uniformă a recomandărilor Comisiei Europene privitoare la restricţionarea temporară a călătoriilor ne-esenţiale în Uniunea Europeană a cetăţenilor statelor terţe, care au fost andosate recent de şefii de stat şi de guvern.

Miniştrii de interne vor continua să se reunească de două ori pe săptămână, în sistem videoconferinţă, pentru a discuta diferite aspecte care necesită decizii cu privire la situaţia persoanelor şi bunurilor care au nevoie de trecerea frontierelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *