VIDEO&FOTO 14 kg de heroină și cocaină, introduse în țară în compartimentul secret al unei mașini

Sursa foto: playtech.ro

Procurorii DIICOT au reținut trei traficanți de droguri care au introdus în țară 14 kilograme de heroină și cocaină ascunse în bordul mașinii. Valoarea drogurilor confiscate se apropie de 900.000 de euro, potrivit procurorilor.

Cei trei traficanți – un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român – au fost reținuți duminică și sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare, anunță DIICOT într-un comunicat remis luni.

Potrivit procurorilor, în intervalul mai – octombrie 2023, „inculpații constituiți într-un grup infracțional organizat, coordonat de către inculpatul de origine albaneză (recidivist, trimis în judecată pentru infracțiuni similare), au organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activități, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor”.

Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la data de 27.10.2023, a pătruns în România inculpata de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către inculpatul cetățean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat și escortarea autoturismului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: