VIDEOREPORTAJ. Alegeri locale, Ploiești: „Nu știu pe cine să votez”/„Doar vorbesc, niciunul nu se ține de cuvânt”

Foto: Facebook Primaria Ploiesti

Unsprezece formațiuni politice au candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova și 10 ploieșteni se bat pentru scaunul de primar al municipiului Ploiești. Care este atmosfera în oraș, în prima zi oficială a campaniei electorale, ce doresc ploieștenii și cât de cunoscuți sunt candidații, aflați dintr-un videoreportaj PS News.

Este primul meu vot!

„Cunosc candidații, în mare parte. Din ce se aude din presă, de pe rețelele de socializare (…). În primul rând îmi doresc ca Ploieștiul să devină un oraș (deoarece nu mai pot să numesc Ploieștiul, oraș). Mi se pare că nu avem nici șosele , nici la școală nu este ceea ce trebuie. Nici educația, nici oamenii de pe stradă și nici siguranța în Ploiești nu este ceea ce era. Eu, ca tânără, mi-e frică să ies când se înserează pe stradă. Îmi doresc să fie un om care să ne reprezinte în adevăratul sens al cuvântului. Care să facă ceva din orașul nostru deoarece orașul nostru chiar are potențial. Nimeni nu îl ajută să crească și să fie ceea ce merită să fie. Ori mie îmi place Ploieștiul dar nu îmi place ceea ce a ajuns. Mi-e groază la ceea ce o să se întâmple mai târziu când voi fi eu mai mare și voi avea copii”.

Întrebată despre consumul de droguri din oraș, tânăra de 18 ani a răspuns: „Normal. La orice colț de stradă”.

 

 

 

Primarul actual a avut rezultate bune, în primul mandat

„Încă nu știu candidații. Primarul actual a avut niște rezultate bune în primul mandat. În mandatul actual mi s-a părut mai moale și în disputa asta cu județul (n.r. Consiliul Județean) unde am avut de suferit noi, cu energia termică”.

 

 

 

Ploieștiul nostru a devenit foarte urât!

„În primul rând să scadă toate taxele și impozitele și măririle care s-au făcut în ultimul timp în orașul asta. Să se ocupe de curățenie și de tot ce este frumos pentru orașul acesta. Ploieștiul nostru a devenit foarte urat. Pe nimeni nu interesează cum arată.  Nicio binefacere nu avem de la nimeni. Toți doar vorbesc și niciunul nu se ține de cuvânt, cu nimic. Deocamdată nu am un candidat preferat. Au trecut doi, trei prin piață dar nici măcar nu au vorbit. Ne-au dat stegulețe și baloane. Nu tu…bună ziua, nu cine sunt sau de unde sunt. Au trecut așa…ca un grup”.

 

 

 

Un primar trebuie să vină să stea de vorba cu lumea, pe stradă

„Un președinte de Consiliu sau un primar trebuie să vină să stea de vorba cu lumea, pe stradă. Să se apuce să mai repare străzile, să mai dea niște compensații bătrânilor pentru că sunt vai și amar de steaua lor(…). Primul mandat al lui Voloșevici ( n.r. Andrei Voloșevici, primarul în funcție al municipiului Ploiești) a fost cât de cât reușit, al doilea mandat nici… zero”.

 

 

 

Eu votez! Dar cu cine votez?

Chiar în orașul lui Caragiale, după 112 ani de la moartea dramaturgului, oamenii încă se mai întreabă ” Eu cu cine votez?”

„Părerea mea este că în bătălia asta pentru candidații ăștia, eu unul, nu știu pe cine să votez. Pentru că nu îi cunosc! Eu nu îi cunosc. Trebuie să facă reclamă ca să îi cunosc. Să stau de vorba cu ei. Să spună ce fac, ce dreg. Așa… nu pot să le spun eu. Vorba aceea..eu votez! Dar nu știu cu cine votez!”

 

Trei la 10 lei!

„Depinde de dumneavoastră ce afinități politice aveți”, spune cumpărătorul anunțat de bătrân că va da un interviu.

Bătrânul care nu știe cu cine să voteze, repetă care este oferta lui la zarzavat: „Trei la zece lei”.

„Cum, așa,  trei la zece lei”, întreabă contrariat clientul.

„Da, trei la zece lei. Dacă vreți să luați… bine, dacă nu…nu” , tranșează problema, bătrânul.

 

Candidații la Primăria Ploiești, la alegerile din 9 iunie 2024

 

Foto PS News

 

Zece candidați  se vor bate pentru Primăria Ploiești 

La alegerile locale din data de 9 iunie a.c., care se vor desfășura odată cu alegerile europarlamentare, zece candidați – dintre care două femei – se vor confrunta pentru ”cucerirea” celei mai importante primării din Prahova, respectiv Primăria Ploiești.

Conform calendarului ce vizează organizarea și desfășurarea scrutinului de la începutul lunii viitoare, pe data de 8 mai a.c. au rămas definitive candidaturile, începând de astăzi, 10 mai a.c., fiind dat și startul campaniei electorale, care se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7.00.

In ordinea înregistrării dosarelor la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Ploiești, și-au depus candidatura următoarele persoane:

Dolniceanu Simona Elena (Partidul România în Acțiune, economist, actualul director al Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești);

Nica Bogdan Cristian (Partidul Național Liberal, medic, actualul manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești);

Volosevici Andrei Liviu (Partidul Social Democrat, jurist, actualul primar al orașului);

Polițeanu Mihai Laurențiu (independent, susținut de partidul Mișcarea Noi, Ploieștenii, actual parlamentar de Prahova, absolvent filozofie);

Urzeală Ionuț-Mihai (Partidul Ecologist Român, antreprenor); Doru T. Marian (Partidul Patrioților, pensionar, licențiat în drept);

Enescu Răzvan (Alianța Dreapta Unită USR-PMP- Forța Dreptei, arhitect, a mai candidat la funcția de primar și la alegerile trecute);

Toma Cochinescu Cristina (Partidul România Echitate, Comunitate, Onestitate, jurist);

Săraru Alexandru Florian (Alianța pentru Uniunea Românilor, economist);

Beciu Narcis Cătălin (Partidul Național de Centru, antreprenor, inginer de profesie, la alegerile trecute a candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova).

Pentru Consiliul Local Ploiești au depus liste de candidați 11 partide și alianțe politice, prezentate în ordinea depunerii dosarelor de candidatură la biroul electoral. Se observa că, în unele cazuri, lista este deschisă chiar de către cei care își doresc și funcția de primar al Ploieștiului:

Alianța electorală PSD-PUSL (lista este deschisă de Volosevici Andrei Liviu);

Partidul Național Liberal; Partidul Mișcarea Noi, Ploieștenii; Partidul Ecologist (deschisă de Urzeală Ionuț);

Partidul Patrioților; Alianța Dreapta Unită USR-PMP – Forța Dreptei (deschisă de Enescu Răzvan);

Partidul România – Echitate, Comunitate, Onestitate (deschisă de Toma Cochinescu Cristina);

Alianța Național Țărănistă; Partidul România în Acțiune (deschisă de Dolniceanu Simona Elena);

Alianța pentru Uniunea Românilor (deschisă de Săraru Alexandru Florian); Partidul Național de Centru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: