Skip to content
Europa

Viena se va redeschide complet abia pe 20 decembrie, dar restricţiile draconice pentru nevaccinaţi vor fi menţinute la nivel naţional

businessinsider..com

Primarul Vienei, Michael Ludwig, ezită să redeschidă complet cel mai mare oraș al Austriei. Începând de luni, 13 decembrie, sectorul de cultură, cel de comerț și alte servicii își vor relua activitatea pentru publicul vaccinat, însă restaurantele și industria hotelieră vor putea face același lucru abia pe 20 decembrie. Măsurile de tip lockdown vor continua, totuși, pentru persoanele nevaccinate.

Primarul Vienei a prezentat marți planul pentru ieșirea din lockdown. Cel mai populat oraș al Austriei se va redeschide gradual, sub condiții stricte și doar pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, transmite Vindobona, potrivit b1.ro.

Zona de comerț cu amănuntul, inclusiv târgurile de Crăciun, sectorul cultural și alte servicii se vor redeschide luni, 13 decembrie, la capătul a trei săptămâni de lockdown. La o distanță de o săptămână vor urma același exemplu și restaurantele, și industria hotelieră.

La nivel federal, lockdown-ul austriac se va încheia duminică, 12 decembrie, pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au trecut prin boală, dar va continua în cazul celor care nu au anticorpi, o informație confirmată de noul cancelar al Austriei, Karl Nehammer, care l-a succedat în funcție pe Alexander Schallenberg.

De la debutul pandemiei, pe teritoriul Austriei au fost confirmate peste 1,2 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, arată datele centralizate marți de Worldometer. Numărul deceselor COVID-19 se apropie de 13.000 la nivel național, cu circa 1,1 milioane de persoane declarate vindecate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *