Skip to content
Politică

Viitorul guvernului Cioloș, în pericol? Gorghiu dezvăluie cât de periculoasă este amenințarea lui Dragnea

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, vineri, despre acțiunea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de a iniţia o moţiune de cenzură la adresa guvernului tehnocrat. Astfel, Gorghiu a punctat că nu crede că liderul PSD va iniția o astfel de procedură pentru că aceasta ar genera instabilitate în România.

„Mi se pare o imprudenţă să ameninţi prin diverse voci, inclusiv prin vocea ta, un Cabinet tehnocrat al cărui mandat este de trei luni de zile până în acest moment cu moţiunea de cenzură pentru că nu eşti pe aceeaşi lungime de undă cu ei (…) Nu cred că cineva poate avea inconştienţa să genereze instabilitate în România printr-o moţiune de cenzură. Am auzit această ameninţare, dar cred că e o ameninţare fluturată la geam de domnul Dragnea. Nu cred că va concretiza acest demers pentru că realmente o ţară întreagă s-ar uita la domnia sa ca la persoana care a dezechilibrat România într-un moment important”, a declarat Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, conform Mediafax.

Ea a apreciat că schimbarea prefecţilor făcută joi de Guvern este un început de „depesedizare”.

„Cred că aceşti oameni care au calitatea de prefect şi sunt trup şi suflet cu carnetul de partid alături de PSD, sabotează interesul public şi sabotează Guvernul din interior”, a spus Gorghiu care şi-a exprimat speranţa că va vedea cât mai repede o evaluare finală a acestui grup de înalţi funcţionari publici şi crede că trebuie făcută şi o analiză a întregii administraţii pentru că fiecare instituţie din România este populată cu oameni care nu fac altceva decât să slujească interesul PSD.

„Cer guvernului să nu se lase şantajat de declaraţiile pe care PSD, pe diverse voci, în diverse chei, şantajează Guvernul. Azi şantajează cu o moţiune de cenzură, mâine cu o moţiune simplă, poimâine şantajează cu o remaniere, răspoimâine cu legea defăimării şi tot aşa. Important este că Guvernul îşi ştie menirea că are un program de guvernare, că are o agendă publică pe care trebuie să o respecte şi să ţină cont doar de interesul public şi să nu ţină cont de şantajul obscen al PSD”, a spus Gorghiu, citată de realitatea.net.

La rândul său, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a salut decizia premierului de a înlocui prefecţi. El a adăugat că mai nou, Liviu Dragnea ameninţă pe toată lumea şi pe PNL şi pe premier că ar fi format un grup infracţional organizat pentru că doresc alegeri în două tururi de scrutin.

„Ameninţă pe toate căile premierul pentru că aşa este PSD. Nu s-a schimbat cu nimic cu Dragnea la preşedinţie în locul lui Ponta. Ei sunt adepţii teoriei clasice: „Şi cu slănina în pod şi cu sufletul în rai”, adică să aibă şi toţi prefecţii şi toate deconcentratele toţi secretarii de stat”, a precizat Blaga.

1 comentariu la “Viitorul guvernului Cioloș, în pericol? Gorghiu dezvăluie cât de periculoasă este amenințarea lui Dragnea

  1. Alooo? Despre ce instsbilitate este vorba? Daca actuala Coalitie isi negociaza viitorul guvern, si ii aproba si programul de guvernare, iar apoi introduce motounea de Cenzura, unde este „instabilitatea”?
    Dupa demiterea actuallui guvern, in cel mult doua saptamani ar intra in „paine” noul guvern!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *