Skip to content
Puterea Știrilor Video

Viitorul ministru de Finanțe va fi ales de PNL, nu de premier: ”Dacă ne punem prietenii în Guvern, ne trezim că nu mai avem majoritate în Parlament”

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Tănase Stamule, prim-vicepreședinte PNL Sector 1, susține că viitorul ministru al Finanțelor Publice nu va fi ales pe ochi frumoși, „procesul de selecție fiind mult mai complex decât o prietenie între doi oameni”, liberalul făcând trimitere la deputatul Dan Vîlceanu, un apropiat al premierului Florin Cîțu.

„Există o relație de prietenie între domnul Cîțu și domnul Vîlceanu, nu este un secret în spațiul public, însă miniștrii sunt propuși de partid. Pentru a ajunge ministru trebuie să ți se dea un vot în Biroul Executiv al PNL și dacă va fi o susținere, cel care va fi susținut acela va deveni ministru, dar bineînțeles trebuie să existe o consultare cu premierul și președintele.

Așa cu toții ne-am putea pune prietenii în Guvern și ne trezim după că nu mai avem majoritatea în Parlament. Trebuie să existe reprezentarea organizațiilor, un grad de mulțumire în partid, pentru că oamenii pe care îi propunem ne reprezintă și de aceea procesul de selecție este mult mai complex decât o prietenie între doi oameni”, spune liberalul.

Despre deputatul Dan Vîlceanu, prim-vicepreședinte PNL Sector 1 susține că deși „este o persoană competentă, care știe economie”, evaluarea competențelor se va face în forurile statutare al PNL.

De asemenea, Tănase Stamule amintește că există mai multe nume pe lista pentru funcția de ministru al Finanțelor,  despre care susține că „sunt competenți, dar vom vedea la momentul potrivit”.

„Viitorul ministru al Finanțelor trebuie să fie o persoană cu istoric în partid, în sensul de a fi acceptat de partid și bineînțeles să aibă o relație bună cu premierul, pentru că ministrul de Finanțe este mâna dreaptă a premierului. Nu poți acționa în deplinătatea funcției de premier dacă nu ai susținerea totală a Ministerului de Finanțe”, conchide Tănase Stamule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *