Skip to content
Politică

Viitorul Super-Duster va avea o denumire specială, din limba latină

profit.ro

Noul model Renault, derivat din Duster, va fi numit Arkana, potrivit unui anunț oficial al companiei. SUV-ul va fi poziționat în segmentul compact și va fi prezentat la Moscova în 29 august.

Super-Duster, modelul dezvoltat de Renault pe platforma și componentele lui Duster, despre care oficialii companiei au vorbit în repetate rânduri în ultimele luni, va avea numele Arkana. Anunțul vine cu doar o săptămână înainte de debutul acestui model la Salonul Auto din Moscova.

Numele Arkana vine din limba latină, de la cuvântul arcanum, care înseamnă secret. Descrierea de marketing a numelui vorbește despre unicitate și magnetism, dar în același timp avansează asocierea cu mister, atractivitate și spirit de pionierat.

Renault anunță, cu această ocazie, că modelul este unul global și va fi introdus ulterior și în alte țări. Nu se precizează nimic despre marca Dacia și nici despre posibila prezență în Europa.

Anterior, șefii Renault au declarat că mașina va avea două versiuni, una pe o platformă Duster, pentru Rusia, cealaltă, destinată piețelor din Asia, dezvoltată pe o platformă nouă, derivată din cea a noului Clio. Despre prezența în Europa, aceștia au spus că mai au de studiat dacă există riscul canibalizării celorlalte SUV-uri ale mărcii.

Renault Arkana va fi, așa cum se anunțase, o versiune mai luxoasă a lui Duster. Bruno Ancelin, director de planificare a produselor la Renault Group, a spus despre acest model că „trebuie să fie mai rafinat și mai scump”. Va fi produs la uzina Renault din Rusia și, „dacă vine (n.r. în Europa), va fi sub marca românească Dacia”, a mai spus Ancelin.

Citește mai mult: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *