Skip to content
Politică

Viktor Orban, apărătorul Poloniei în fața criticilor UE

Premierul ungar Viktor Orban a sărit în apărarea Poloniei, vineri, după ce Uniunea Europeană a criticat guvernul de la Varșovia pentru intensificarea controlului asupra sistemului judiciar și a mass-media, potrivit b1.ro.

Uniunea Europeană a cerut Poloniei să dea explicații cu privire la noile legi care sporesc controlul guvernului asupra Curții Constituționale și a instituțiilor media de stat. De partea sa,
Varșovia susține că nu a încălcat vreo reglementare europeană și că a avut un mandat politic foarte clar pentru a lua aceste măsuri.

”Nu cred că polonezii au făcut ceva care să fie criticat de UE. (…) Bruxellesul este pur și simplu iritat că există state naționale puternice care se exprimă simplu și direct și care spun că există anumite aspecte care trebuie rezolvate la Varșovia, la Budapesta, și nu la Bruxelles. (…) Acest lucru declanșează niște reflexe pavloviene la birocrații europeni care sar la țările care îndrăznesc să spună clar care sunt obiectivele lor”, a declarat Viktor Orban.

Referindu-se la agresiunile sexuale comise în Koln, în noaptea de Revelion, care au fost puse pe seama imigranților și despre care au apărut informații abia după câteva zile, premierul urngar a precizat: ”Imaginați-vă cum ar fi fost dacă guvernul ungar ar fi reușit să facă în așa fel încât nici media de stat, nici cea privată să nu raporteze… o astfel de atrocitate în masă, ca cea de la Koln”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *