Skip to content
Europa

Viktor Orban, declarații „complet inacceptabile” despre Ucraina. Kievul îl convoacă pe ambasadorul Ungariei

Facebook

Ministerul ucrainean de Externe îl va convoca pe ambasadorul Ungariei pentru a-și exprima nemulțumirea față de comentariile „complet inacceptabile” făcute de premierul ungar Viktor Orban cu privire la Ucraina, a informat vineri Kievul, potrivit Reuters.

Anunțul marchează un nou minim al relațiilor dintre cele două țări vecine. Ungaria a criticat în mod repetat sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, susținând că acestea nu au reușit să slăbească Moscova în mod semnificativ, riscând în schimb să distrugă economia europeană.

Purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko, a scris într-o postare pe Facebook că Viktor Orban le-a declarat jurnaliștilor că Ucraina este „ţara nimănui” și a comparat-o cu Afganistanul, notează hotnews.ro.

Astfel de declarații sunt complet inacceptabile. Budapesta continuă un curs deliberat îndreptat către distrugerea relațiilor ungaro-ucrainene”, a afirmat el.

Ambasadorul ungar va fi convocat la Ministerul ucrainean de Externe pentru o discuție francă. Ne rezervăm dreptul de a lua și alte măsuri drept răspuns”, a mai notat Nikolenko.

Anterior vineri, Viktor Orban a declarat că Ungaria se va opune şi îşi va exercita dreptul de veto în cazul oricăror sancţiuni UE împotriva Rusiei ce ar afecta sectorul energiei nucleare. Ungaria are o centrală nucleară construită de ruși pe care intenționează să o extindă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *