Viktor Orban, discurs despre starea naţiunii: Suedia, în curând în NATO. Demisia lui Novak, corectă

Viktor Orban
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Viktor Orbán şi-a susţinut sâmbătă discursul despre starea naţiunii, prilej de noi tirade anti-Bruxelles şi de mesaje propagandistice împotriva războiului din Ucraina, dar a strecurat printre obişnuitele declaraţii contondente informaţia că Ungaria va ratifica în curând aderarea Suediei la NATO şi a încercat totodată să repare imaginea ştirbită a partidului său spunând că demisiile şefei statului, Katalin Novak, şi a fostului ministru al justiţiei, Judith Varga, în urma scandalului legat de graţierea unui condamnat într-un dosar de pedofilie, au fost un demers corect.

De la Bruxelles continuă să vină numai necazuri peste noi, strategia Bruxelles-ului faţă de Ucraina a eşuat spectaculos nu doar pe câmpul de luptă, ci şi în politica internaţională, a declarat, sâmbătă, la Budapesta, prim-ministrul Viktor Orbán, în discursul său privind starea naţiunii, potrivit MTI.

Acesta a subliniat că, în ciuda faptului că acest război este considerat un război fratricid între două popoare slave, Bruxelles-ul aproape că s-a „aruncat” în conflict, deşi nu îl priveşte direct. Prim-ministrul a deplâns că prin poziţia sa „pro-pace”, Ungaria a rămas singură, la fel ca şi în poziţia sa anti-migraţie, a recunoscut Orban.

El a anunţat că poziţia Ungariei rămâne neschimbată: „Nu ne vom lăsa târâţi în război”, nu vom furniza armament, chiar dacă există mari puteri cărora nu le place acest lucru, a spus Orban. El a spus că Statele Unite, cu un entuziasm tot mai scăzut, sunt din ce în ce mai reticente în a finanţa Ucraina, iar o parte tot mai mare din povară revine Europei. Prin urmare, a explicat Viktor Orbán, ar trebui să se consfinţească faptul că împrumutul comun al statelor membre ale UE nu este o opţiune pentru Ungaria.

Cu gândul la alegerile europene, unde speră într-un succes al dreptei ultraconservatoare şi anti-imigraţie, Viktor Orban a reproşat Bruxelles-ului că i-a abandonat pe europeni. Bruxelles-ul are nevoie de schimbare, a declarat Viktor Orbán. Fermierii care protestează în toată Europa vor doar atât: ca legislaţia obligatorie să nu fie scrisă de „fanatici ai climei şi de oameni de ştiinţă mărunţi, nebuni care umblă pe coridoarele Bruxelles-ului”, a adăugat prim-ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: