Viktor Orban explică, în 10 pași, care este „misiunea sa de PACE” / Cum justifică vizitele în Rusia, China și Turcia

Sursa foto: Facebook

Premierul ungar Viktor Orbán a dat publicităţii un rezumat al vizitelor sale recente la liderii Ucrainei, Rusiei, Chinei şi Turciei, precum şi la fostul preşedinte american Donald Trump, împreună cu o serie de recomandări.

Raportul cu recomandări a fost transmis președintelui Consiliului European, Charles Michel. Documentul are în total zece puncte.

Orban atenționează că „intensitatea conflictului militar va escalada radical în viitorul apropiat” și se arată convins că Trump va câștiga alegerile în SUA și va avea puterea să influențeze politica de raportare a UE la războiul din Ucraina.

Mai jos este o evaluare sumară a discuțiilor mele cu liderii Ucrainei, Rusiei, Chinei și Turciei, precum și cu președintele Donald J. Trump, împreună cu câteva sugestii de luat în considerare.

Este o observație generală că intensitatea conflictului militar va escalada radical în viitorul apropiat.

Am văzut personal că părțile în conflict sunt hotărâte să se implice și mai profund în conflict și niciuna dintre ele nu dorește să inițieze o încetare a focului sau discuții de pace. Prin urmare, putem presupune că tensiunile nu vor scădea și părțile nu vor începe să caute o ieșire din conflict, fără o intervenție externă semnificativă.

Trei actori globali pot influența evoluțiile: Uniunea Europeană, Statele Unite și China. De asemenea, trebuie să considerăm Turcia ca un actor regional important, ca singurul mediator de succes între Ucraina și Rusia de la izbucnirea ostilităților în 2022.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: