Skip to content
Europa

Viktor Orban îi întreabă pe unguri dacă mai vor sancțiuni împotriva Rusiei. Chestionarele au răspunsurile sugerate

Facebook

Viktor Orban îi întreabă pe unguri dacă mai vor sau nu sancțiuni împotriva Rusiei. Un chestionar cu 7 întrebări a început să ajungă în cutiile poștale din țară. Premierul ungar a spus că este o „consultare națională”, dar guvernul sugerează răspunsul prin texte aparent explicative care însoțesc întrebările. Potrivit unui sondaj al YouGov, în Ungaria și Turcia este cel mai scăzut sprijin pentru noi sancțiuni.

Angajați ai Guvernului Ungariei au început să pună în cutii poștale din toată țara plicuri cu formularul de „consultare națională”. Este un fel de referendum pe care Viktor Orban îl face ca să arate că ungurii sunt de partea lui și împotriva sancțiunilor impuse de Occident împotriva Rusiei.

Ne-au promis că sancțiunile îi vor afecta pe ruși mai mult decât pe noi. Nu știm exact câte probleme sunt pentru ruși, dar pentru noi sunt multe, asta e sigur. Ne-au spus că sunt sancțiuni serioase. Nu sunt. Ne-au promis că ne vor apropia de finalul războiului. În schimb, situația s-a agravat. Poate este ceva greșit și ar trebui să-i întrebăm pe prietenii americani: ce se întâmplă aici, dragi prieteni? Cine are de câștigat?”, a declarat premierul Viktor Orban, potrivit digi24.ro.

Cele șapte întrebări sunt legate de principalele subiecte care leagă Ungaria de Rusia – petrol, gaz și energie nucleară. Este și un punct despre un potențial val de imigrație, care ar porni de la criza alimentară. Această criză ar fi generată de sancțiunile occidentale, în ochii guvernului Orban, deși lucrurile nu stau așa.

La fiecare întrebare de pe formularul trimis ungurilor este și un scurt text explicativ, care sugerează de fapt cititorilor să răspundă că nu vor sancțiuni, adică ceea ce își dorește premierul să audă.

Citeşte aici articolul integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *