Viktor Orban se întâlneşte joi cu Donald Trump în Florida – surse

Viktor Orban
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donald Trump şi premierul ungar Viktor Orban se vor întâlni joi la locuinţa din Florida a candidatului republican la preşedinţia SUA, potrivit a trei persoane care au cunoştinţă despre această vizită, relatează Reuters.

Agenda completă a întâlnirii nu a fost imediat clară, deşi una dintre surse a declarat că războiul din Ucraina va fi un subiect de conversaţie.

Orban, un susţinător de cursă lungă al lui Trump, a făcut vizite surpriză la Kiev, Moscova şi Beijing în ultimele două săptămâni, într-o „misiune de pace” autoasumată.

Întâlnirea sa de la Moscova cu liderul rus Vladimir Putin, în special, i-a înfuriat pe unii dintre aliaţii NATO, care au spus că acest gest a dat legitimitate pretenţiilor lui Putin asupra teritoriului ucrainean confiscat după invazia din 2022.

Orban a participat la summitul NATO de la Washington.

Ambasada Ungariei la Washington a refuzat să comenteze cu privire la întâlnirea planificată cu Trump, care a fost relatată pentru prima dată de Bloomberg.

În ultimele câteva luni, oficialii străini au avut în mod regulat întâlniri cu Trump şi consilierii săi cheie pentru a încerca să discute despre politica sa externă în cazul în care îl va învinge pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile din 5 noiembrie. Sondajele arată că Trump îşi măreşte avansul faţă de Biden.

Un consilier al său, Keith Kellogg, s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali străini de rang înalt în marja summitului NATO, a relatat Reuters în această săptămână.

Orban s-a întâlnit ultima dată cu Trump la începutul lunii martie, tot în Florida, premierul naţionalist al Ungariei spunând că sprijină candidatura lui Trump la preşedinţie.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: