Viktor Orban se va întâlni cu Marcel Ciolacu înainte de a participa la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad

Sursă foto: gov.ro

Premierul ungar Viktor Orban este așteptat să participe și să ia cuvântul la Universitatea de Vară „Tusványos”, care se desfășoară în perioada 23-28 iulie la Băile Tuşnad. El ar trebui să le vorbească participanților sâmbătă după-amiază, dar, la fel ca anul trecut, el va avea o întâlnire neoficială cu premierul român Marcel Ciolacu, după cum anunță portalul de limbă maghiară Maszol.

Potrivit Maszol, cei doi se vor întâlni la București, de unde Orban va pleca spre Băile Tușnad.

La Universitatea de Vară de la Băile Tușnad este de așteptat ca prim-ministrul Ungariei să aibă o intervenție controversată, așa cum și-a obișnuit audiența an de an, dar acum cu atât mai mult cu cât este în antiteză cu Bruxellesul tocmai când Ungaria deține președinția rotativă a UE.

Anul trecut au luat prânzul alături de Grindeanu și Hunor

Anul trecut a avut loc o întâlnire similară, Viktor Orban și Marel Ciolacu luând prânzul împreună la București, cu o zi înaintea vizitei lui Orban la Băile Tușnad. Atunci, la întâlnire au participat și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Anul trecut, Viktor Orban a făcut declarații cu caracter revizionist la Băile Tușnad.

El a fost criticat de presa de opoziție din Ungaria: ”Un șef de stat responsabil nu face declarații care să pună la îndoială suveranitatea unei alte țări în nicio circumstanță, dar mai ales în plin război de rescriere a granițelor”, a scris publicația Nepszava, care a mai arătat că ”linia roșie a fost în cele din urmă depășită atunci când premierul nostru a spus: „S-a mai scris că nu trebuie să vorbim despre unități administrativ-teritoriale inexistente în România. M-am întrebat ce au vrut să spună. Cred că se refereau la Transilvania și Ținutul Secuiesc, dar noi nu am susținut niciodată că acestea ar fi unități teritoriale românești”.

Prelegerile politice publice vor fi și în acest an în centrul atenției Universității Libere de la Băile Tușnad, mai mulți politicieni maghiari și români, inclusiv prim-ministrul Viktor Orban, viceprim-ministrul Zsolt Semjén, mai mulți membri ai guvernului, Hunor Kelemen, președintele UDMR și mai mulți politicieni ai Uniunii participând la evenimentul de patru zile, scrie Maszol.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: