Skip to content
Politică

Viktor Orbán şi-a luat ţeapă cu referendumul privind refugiaţii

http://gdb.voanews.com/

Prim-ministrul Guvernului Ungariei, Viktor Orbán, şi-a luat ţeapă cu referendumul privind refugiaţii.

Biroul Naţional Electoral (NVI) din Ungaria a anunţat oficial că referendumul din Ungaria privind cotele de imigranţi impuse de UE este invalid, din cauză că numărul de voturi valabil exprimate nu a atins pragul de 50% plus unu, relatează MTI, citată de Mediafax.

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituţional în legătură cu rezultatul referendumului privind cotele de imigranţi, relatează MTI.

Orban a spus că a doua sarcină urgentă care trebuie îndeplinită este punerea în aplicare la Bruxelles a rezultatului referendumului.

„Întrebarea este simplă: poate Bruxellesul, comunitatea democratică a statelor europene, să îşi impună voinţa într-un stat membru în care peste 90 la sută din participanţii la vot resping acea voinţă?” s-a întrebat Viktor Orban, promiţând că va face totul pentru a se asigura că acest lucru să nu se va întâmpla.

Şeful NVI Ilona Pálffy a declarat că după numărarea a 98,82 la sută din voturi, numărul de voturi valide a fost de 3,2 milioane.

Pentru ca referendumul să fi fost declarat valid ar fi fost nevoie de peste 4,1 milioane de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *