Viktor Orban: ”Ungaria susține necondiționat aderarea Moldovei la UE”. Sunt ”exact genul de oameni de care ducem lipsă”

Sursa: Facebook

Ungaria susține necondiționat aderarea Moldovei la UE, a anunțat premierul Viktor Orban, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa țării de peste Prut. Sunt ”exact genul de oameni de care ducem astăzi lipsă” în UE, a declarat Orban.

Ungaria susţine necondiţionat aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, după întrevederea avută la Budapesta cu prim-ministrul moldovean Dorin Recean, scrie Hirado.

Orban a subliniat că cele două ţări nu au probleme nerezolvate, că se privesc reciproc în mod pozitiv şi caută să coopereze, dar totuşi, dintr-un anumit motiv, densitatea şi forţa relaţiilor diplomatice nu sunt aşa cum ar trebui să fie. Acesta a adăugat că, prin urmare, scopul actualei întâlniri este de a stabili o cooperare mai strânsă, întrucât există toate premisele ca cele două ţări să colaboreze mult mai bine decât au făcut-o până acum.

Ungaria a sprijinit şi până acuma aderarea Republicii Moldova la UE şi vom continua să facem acest lucru şi de acum încolo şi nu există niciun compromis sau dezbatere în această privinţă, a spus Orban.

Potrivit acestuia, Moldova se află pe un drum constant spre aderarea la UE, iar Ungaria înţelege contextul geopolitic care face ca aderarea să fie o necesitate cât mai curând posibilă.

Premierul maghiar a adăugat că nu este vorba doar de faptul că aderarea la UE este bună pentru Moldova, dar şi Uniunea Europeană are nevoie de energie nouă, de ţări care sunt cunoscute ca fiind echilibrate, stabile şi unde trăiesc oameni care vor să muncească.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: