Skip to content
Politică

Vîlceanu, hotărât să îl dea în judecată pe Dragnea: Rămâne doar să constatăm abuzul în serviciu! EXCLUSIV

igj.ro

Președintele Camerei Deputaților și al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, este vizat de o eventuală plângere penală pentru abuz în serviciu în caz că nu convoacă sesiunea extraordinară pe care opoziția o solicită. Astfel, deputatul Partidului Național Liberal (PNL), Dan Vîilceanu a anunțat că liberalii vor depune miercuri o plângere penală împotriva liderului PSD.

Redacția PSnews.ro l-a contactat pe Dan Vîlceanu pentru a detalia motivele pentru care se intenționează depunerea plângerii penale. Acesta transmite că în ciuda îndeplinirii tuturor condițiilor regulamentare pentru convocarea sesiunii extraordinare Liviu Dragnea și Mihălcescu, ultimul menționat fiind împuternicit de șeful PSD pentru a ocupa funcția de Președinte al Camerei Deputaților, nu vor să convoace sesiunea extraodinară, iar consecința rămâne constatarea faptei de abuz în serviciu.

„Conform regulamentului Camerei Deputaților, o sesiune extraordinară se convoacă la solicitarea unei treimi din deputați, Președintelui României sau a Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Președintele Camerei Deputaților preia solicitarea, iar dacă ea îndeplinește câteva condiții prevăzute în regulament nu face decât formalitatea de a convoca. Acele condiții sunt următoarele: în speța noastră, trebuie să fie peste 110 semnături, iar noi am avut 113, să indici în solicitare perioada în care soliciți să se facă sesiune extraordinară și să depui ordinea de zi. Toate condițiile procedurale au fost îndeplinite. Dragnea, în momentul acesta, nu trebuie să îndeplinească decât formalitatea de a convoca sesiunea extraordinară, referitor la care este obligat să o facă. Ieri a fost un Biroul Permanent care nu avea niciun rost pentru că în procedura asta Biroul Perlament nu are niciun rol. În conditiile în care Dragnea convoca sesiunea extraordinară. atunci Biroul Perlament avea rolul de a face programul și de a face toate celelalte atribuții care revin în momentul în care ai o sesiune. Ieri au făcut un Birou Permanent doar ca să ne anunțe că nici Dragnea și nici Mihălcescu, care avea împuternicire de la Dragnea, nu vor să convoace sesiune extraordinară. 

Având în vedere toate lucrurile acestea, toate formațiunile pentru convocarea sesiunii extraordinare fiind îndeplinite, numai că Dragnea nu vrea pentru că nu vrea care probabil vrea să și-o protejeze pe Carmen Dan. În ordinea de zi pe care am depus-o era și constituirea comisiei de anchetă privind evenimentele din 10 august și moțiune simplă împotriva ministrului Carmen Dan. Mai era de asemenea un punct legat de pesta porcină. Dacă nu a îndeplinit formalitatea aceasta, nu rămâne decât să constatăm abuzul în serviciu. Conform definiției abuzului în serviciu, este fapta funcționarului care în temeiul atribuțiilor de servici nu îndeplinește sau îndeplinește defectuos un act”, a spus deputatul PNL.

Chestionat cu privire la motivele pentru care Liviu Dragnea refuză, în opinia sa, convocarea sesiunii extraordinare, Vîlceanu este de părere că președintele PSD dorește să o protejeze pe Carmen Dan. Mai mult, parlamentarul PNL mai sesizează unele lucruri greu de explicat, printre care: „Au fost 0 rețineri în seara aceea. Reținerile pe care le-au făcut, inclusiv în ce s-a întâmplat cu jandarmerița, au fost făcute a doua zi. Ei nu au reținut nicio persoană în seara aceea. Deci la OUG 13, când a fost scandal în seara aceea, au reținut 78 de persoane. Nu se poate! Măcar 2, 3, 5, 10, 15 să fi reținut. Nu poți să intervii? Nu se poate explica acest lucru”.

El, cel mai probabil, dorește să își protejeze ministrul. Carmen Dan a avut declarații contradictorii de la o zi la alta, a indus și mai multă îndoială în modul în care au fost gestionate evenimentele de atunci, iar în plus șefii Jandarmeriei au avut și ei declarații contradictorii de la o zi la alta. Una au spus a doua zi într-o conferință de presă și alta spuneau la posturile de televiziune unde au fost invitați. Îmi aduc aminte de exemplu de interviul șefului de operațiuni de la TVR. Este clar că au ceva de ascuns. În momentul de față îmcearcă prin orice mijloace să blocheze aflarea adevărului pentru că este clar că acolo s-a întâmplat ceva. Pentru că eu știu de la dvs. de la presă că în jurul orei 16, înainte cu o oră să vină galeriile, se știa că vor veni galeriile. Eu nu cred că cei de la Jandarmerie nu aflaseră lucrul acesta. Ori, știți că atunci când sunt meciuri de fotbal, ei merg acasă la aceștia și îi verifică să fie acasă, să nu vină deci îi țin sub control. În 10 august nu s-a întâmplat niciunul din lucrurile astea. Ei nu au acționat în niciun fel deși ei aveau informații atâta vreme cât le aveam și noi și presa că acolo vor veni galerii și este posibil să. Pe de altă parte să auzi declarația Ministrului de Interne că Jandarmeria a fost luată prin surprindere pentru că aceștia au venit cu elemente de noutate în tactica pe care au aplicat-o acolo. Este clar că sunt niște elucubrații din acestea ridicole. Este ceva incredibil. Spuneau că ăștia ar fi împrăștiați prin toată mulțimea când toată lumea vede imagini când stau față în față cu jandarmii și îi provoacă pe jandarmi, iar jandarmii nu extrag din mulțime. Au fost 0 rețineri în seara aceea. Reținerile pe care le-au făcut, inclusiv în ce s-a întâmplat cu jandarmerița, au fost făcute a doua zi. Ei nu au reținut nicio persoană în seara aceea. Deci la OUG 13, când a fost scandal în seara aceea, au reținut 78 de persoane. Nu se poate! Măcar 2, 3, 5, 10, 15 să fi reținut. Nu poți să intervii? Nu se poate explica acest lucru, a conchis Dan Vîlceanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *