Skip to content
Politică

Vîlceanu: „Premierul Ciucă ne-a rugat să nu mai vorbim în contradictoriu în public”. Ce spune despre criticile la adresa miniștrilor PSD

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat, joi, că premierul Ciucă le-a cerut liberalilor să nu mai vorbească în contradictoriu cu liderii PSD, după ce în presă a apărut informația că Sorin Grindeanu l-ar fi acuzat într-o ședință de guvern pe Vîlceanu că atacă miniștrii PSD.

”Domnul Ciucă ca de fiecare dată ne-a rugat să nu mai vorbim în contradictoriu în public. Nu am apostrofat pe nimeni, puteți să luați imaginile. Am spus un lucru de notorietate publică, faptul că la ministerul sănătății și la ministerul muncii de ani de zile nu există o absorbție bună pe fonduri europene”, a declarat Vîlceanu.

El a mai spus că nu a reacționat la atenționarea premierului. ”Nu trebuia să dau un răspuns. Nu a fost nici un fel de critică, a fost o recomandare pe viitor să evităm astfel de situații”, a mai spus ministrul.

„Este premierul României, pe care PNL îl susține, și trebuie să-și facă datoria de premier de coaliție”, a mai spus Vîlceanu. Aceste declarații au fost făcute, joi, după discuții împreună cu președintele Florin Cîțu în biroul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de la Camera Deputaților.

Surse susțin că premierul Nicolae Ciucă l-ar fi certat, miercuri, pe ministrul Fondurilor Europene Dan Vîlceanu în ședința de guvern pentru că a criticat public doi miniștri de la PSD.

Reamintim că în urmă cu două zile, Dan Vîlceanu, ministrul Proiectelor și Fondurilor Europene a criticat Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii pentru modul în care au absorbit fonduri în ultima perioadă, și a spus că au cele mai slabe rezultate.

Există o slabă absorbție a Ministerului Muncii și o slabă absorbție a Ministerului Sănătății.Și din acest punct de vedere, aș fi profund recunoscător dacă cei doi miniștri s-ar apleca mai mult asupra acestor aspecte legate de fonduri europene, pentru că la începutul mandatului acestui Guvern toată lumea a înțeles, eu știu… anumite nefuncționalități, sau disfuncționalități, că ai preluat mandatul, nu ți-ai găsit toate documentele pe care trebuia să le găsești. Au trecut câteva luni și, evident, și eu, și premierul, și toată țara, toată populația României așteaptă să vadă progrese, și mai puțin scuze”, a declarat Dan Vîlceanu.

O discuție a avut loc, joi dimineață între Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, în biroul șefului social-democraților. Surse politice au precizat pentru PS News că premierul Nicolae Ciucă a lipsit de la discuția celor doi lideri.

DETALII AICI: Florin Cîțu, la discuții cu Marcel Ciolacu, în biroul șefului PSD. Premierul Ciucă lipsește

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *