Skip to content
Politică

„Vin ai noștri, pleacă-ai voștri”. USRPLUS a declanșat operațiunea anti-PNL: se pregătesc „execuții” în masă

Inquam Photos / Ilona Andrei

Surse politice de la vârful PNL au declarat pentru PS News că un nou scandal stă să izbucnească între partenerii de guvernare. Miniștrii USR au primit sarcină pe linie de partid să schimbe în forță toate garniturile de conducere numite de guvernarea PNL-Orban în agenții și entități ale statului.

În acest moment se fac liste negre, iar cei cu afinități liberale sunt revocați, uneori ilegal, din funcții. Miniștrii Drulă, Năsui, dar și proaspăta șefă de la Sănătate, Ioana Mihăilă, au declanșat operațiunea anti-PNL încă din săptămână Paștelui, tocmai pentru a nu le da timp liberalilor să reacționeze.

La Ministerul Sănătății, ministrul Mihăilă a luat la puricat toate numirile făcute la Direcțiile de Sănătate Publică și la Casele Județene de Sănătate, acolo unde cei de la USR au interese să își promoveze oamenii de încredere. Sunt vizate județe importante, ca Timiș, Iași, Cluj, Ilfov sau Capitala.

Surse PNL spun că o primă mutare a fost schimbarea ilegală din funcție a șefului DSP Ilfov, Teodor Negulescu, în Joia Mare, acesta fiind în concediu medical. În locul lui Negulescu a fost numit un fost director juridic din Ministerul Sănătății, apropiat de PSD.

Scandalurile dintre PNL și USR se vor reactiva puternic după ce, tot la Ministerul Sănătății, vor fi definitivate concursurile pentru conducerea Caselor de Sănătate, concursuri despre care liberalii spun că au fost pregătite cu dedicație de fostul ministru Vlad Voiculescu.

Amintim că premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie în luna aprilie pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, demiterea acestuia provocând un amplu scandal în coaliția de guvernare, în USRPLUS discutându-se la acea vreme inclusiv de ieșirea de la guvernare.

Totodată, şeful Executivului a demis-o atunci din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii și pe Andreea Moldovan, cea care a pornit întreg scandalul.

1 comentariu la “„Vin ai noștri, pleacă-ai voștri”. USRPLUS a declanșat operațiunea anti-PNL: se pregătesc „execuții” în masă

  1. Nu ma mai mira nimic totul a luat-o razna iohanis a reușit sa distrugă și PNL acceptând javrele useriste sa fie la guvernare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *