Skip to content
Politică

Vin americanii în România! Zeci de tancuri vor ajunge la baza Kogălniceanu (VIDEO)

businessinsider.com

Trupele americane vin în România, la baza aeriană „Mihail Kogălniceanu” de lângă Constanța. Sute de militari au intrat duminică în România, prin Vama Siret, și au adus cu ei tehnică militară folosită de trupele americane.

Ministerul Apărării din România a făcut deja acest anunț, precizând că 500 de militari americani vor ajunge la Kogălniceanu, pentru a apăra flancul estic al NATO.

„Tehnica de luptă a „Vulturilor” se apropie de Baza Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”
Militari din Forţele Terestre ale SUA, dislocate în Europa, au plecat la începutul acestei săptămâni, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia către judeţul Constanţa.
Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”) şi au în dotare tancuri M1 Abrams, mașini de luptă a infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.
La începutul săptămânii viitoare vom fi prezenți la Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu” și vă vom ține la curent cu activitățile de descărcare a echipamentului militarilor americani sosiţi în România ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității flancului estic al NATO, din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve”, precizează MApN pe pagina de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *