Skip to content
Meteo

Vin ploi torențiale și vijelii. Avertizări emise de meteorologi

Facebook/news.ro

Meteorologii au emis, marți, noi avertizări cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în cea mai mare parte a țării.

Prima avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate va fi în vigoare de marți de la ora 12:00 și până miercuri la ora 10:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.

O altă avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată va fi în vigoare marți, în intervalul 14:00 – 22:00 și va viza județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași.

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60-80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse, spun meteorologii.

De miercuri, de la ora 10.00 și până joi, la aceeași oră, va fi în vigoare o nouă avertizare cod galben de ploi și vijekii, pentru mare parte din țară.

În acest interval, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *