Skip to content
Politică

Vin vești bune din partea companiilor farmaceutice. Medicamente importante vor fi lansate

" "

Companiile farmaceutice din SUA vin cu vești bune pentru anul 2016.

Astfel, în 2016 se  vor lansa 7 noi medicamente, fiecare cu potențial anual de vânzări de un miliard de dolari, menite pentru tratarea bolilor de ficat și HIV.

" "
" "

Așadar, se anunță un an productiv pentru industria produselor farmaceutice, deși, în anul 2015, când au fost lansate 11 noi medicamente, încasările au fost mult mai mari.

Se pare că cele mai importante medicamente care vor fi lansate sunt cel pentru bolile cronice de ficat, acidul obeticholic, sub egida Intercept Pharmaceuticals, cu o prognoză de vânzări de 2.6 miliarde de dolari până în 2020, dar și doza fixă de emtricitabină plus tenofovir alafenamid pentru tratarea HIV, produs de Gilead Sciences, cu vânzări estimate de 2 miliarde de dolari.

Alte lansări de produse cu pronoză de vânzări de până la un miliard de dolari până în 2020 includ un nou medicament pentru tratarea hepatitei C de la Merck, precum și un medicament pentru leucemie de la AbbVie.

Alte două medicamente așteptate cu nerăbdare de la compania Roche, fiecare cu prognoze de vânzări de până la 3 miliarde de dolari, nu sunt listate încă, pentru că este neclar dacă atezolizumabul pentru cancer și ocrelizumabul pentru screloza multiplă vor fi comercializate începând cu anul acesta sau din 2017, potrivit unor surse citate de B1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *