Skip to content
Sport

VINERI 13, zi cu ghinion. Top 13 superstiții

Vineri 13, o zi peste care superstițioșii nu vor să existe. Frica de această zi se numeşte triskaidekafobie.

Ziua de vineri 13 este cunoscută ca fiind o zi cu ghinion. De-a lungul timpului, oamenii au crezut în diferite superstiții care le vor aduce noroc sau ghinion. Iată 13 superstiţii despre ziua de vineri 13. Anul acesta, ziua de vineri 13 pică de trei ori, în lunile februarie, martie şi noiembrie.

Trăind într-o perioadă în care multă lume se teme de ghinionul din ziua de vineri 13. Se pare că această superstiţie are la bază mai multe evenimente din mitologie şi istorie: alungarea din Rai a lui Adam şi a Evei, pornirea potopului lui Noe şi crucificarea lui Hristos, toate au avut loc în zile de vineri.

Mai mult, sfârşitul cavalerilor templieri a venit într-o zi de vineri 13. Cu toate acestea specialiştii spun că oamenii nu au făcut legătura între vineri şi ziua de 13 decât la sfârşitul secolului al XIX-lea – începutul celui de-al XX-lea, scrie dcnews.ro.

De asemenea, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători olandezi, într-o zi de vineri 13 se petrec mai puţine lucruri accidente, infracţiuni, incendii etc., decât în oricare altă zi de vineri. Acest lucru şi din pricina faptului că oamenii, superstiţioşi, sunt mult mai grijulii într-o zi de vineri 13 decât în oricare altă zi a anului.

Potrivit The Mirror, un studiu realizat în anul 2002 şi publicat de American Journal of Psychiatry relevă faptul că ziua de vineri 13 este mai periculoasă pentru femei decât pentru bărbaţi, deoarece acestea au tendinţa să fie mai agitate în acea zi.

Topul celor mai cunoscute 13 superstiții

1. Rămâi veșnic tânăr și vei scăpa de boli dacă ai în buzunar o ghindă
2. Nu mânca salata verde dacă vrei să faci copii
3. Nu mesteca gumă noaptea, vei muri de la o vârstă fragedă.
4. Nu oferi niciodată mănuși cadou. Dacă vrei să faci cadou cuiva mănuși, ai grijă să primești și tu ceva în schimb, altfel veți avea ghinion amândoi.
5. Evită caprele. Potrivit superstiției, dacă o capră te privește, vei avea un an plin de ghinion.
6. Dacă ți se ridică fusta, vei primi cadou o rochie nouă. Dacă atunci când stai jos sau când mergi ți se ridică fusta, vei primi în dar o rochie nouă.
7. Dacă se așterne tăcerea în timpul unei discuții cu partenerul, un înger vă veghează. Din bătrâni se spune că, atunci când doi oameni tac, un înger are grijă de ei.
8. Mănâncă struguri la miezul nopții pentru a avea noroc tot anul. Dacă vrei să ai noroc pe tot parcursul anului, consumă struguri în noaptea de Anul Nou.
9. Nu te duce la spital decât într-o zi de miercuri
Dacă te duci la spital într-altă zi decât miercurea, nu îți vei rezolva problemele.
10. Dacă îți taie calea o pisică neagră, vei avea trei ani de ghinion. Trebuie să faci trei pași înapoi pentru a scăpa de acest blestem.
11. Bagă mâinile în buzunar atunci când treci pe lângă un cimitir, pentru ca părinții tăi să fie sănătoși mereu.
12. Dacă o pasăre și-a făcut nevoile pe tine, vei ajunge bogat. Dacă o pasăre și-a făcut nevoia pe tine, o să ai succes pe plan financiar.
13. Păstrează în casă o bucată de cocă în formă de cruce. Dacă ai în casă o bucată de cocă în formă de cruce, te vei feri de spiritele rele și de moarte.

 

1 comentariu la “VINERI 13, zi cu ghinion. Top 13 superstiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *