Campania pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie începe vineri

sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Peste exact o lună, românii sunt aşteptaţi la vot pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European, dar şi viitorii primari, consilieri locali şi judeţeni.

Peste exact o lună, românii sunt aşteptaţi la vot pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European, dar şi viitorii primari, consilieri locali şi judeţeni.

Mâine va începe oficial campania pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie. Dacă pentru scrutinul european cetăţenii români pot vota oriunde în ţară sau în străinătate, pentru cel local îşi pot exercita dreptul la vot doar la secţiile unde sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa. Candidaturile pentru alegerile locale rămase definitive vor fi afișate atât la sediile birourilor electorale județene, la sediul Biroului Electoral Central, cât și pe site-ul Autorității Electorale Permanente, iar, odată cu tipărirea buletinelor de vot, un specimen al acestora va fi dat publicității, tocmai pentru ca cetățenii să se poată familiariza cu acestea și să poată să își poată identifica competitorii politici pentru care optează și astfel să poată vota în cunoștință de cauză – a explicat președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

Potrivit acestuia, campania electorală va începe vineri 10 mai, la ora 7:00, iar, pentru ca lucrurile să fie clare, Toni Greblă a explicat și cum vor putea vota pentru aleșii locali persoanele care în ziua scrutinului se vor afla fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reședință.

Cetățenii români cu domiciliul în țară votează numai la secția de votare unde sunt arondați – pentru alegerile locale. Pentru cetățenii care au reședința în alt loc decât unde sunt înscrişi în listele electorale permanente, pot să voteze numai cu condiția ca reședința, viza de flotant ,ca să înțeleagă toată lumea, să fi fost făcută cu mai mult de 60 de zile înaintea datei de 9 iunie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: