METEO Vremea va fi capricioasă, cu ploi torenţiale locale

Sursa foto: Pixabay

Vineri, temperaturile maxime se apropie de cele normale entru această perioadă, dar vremea rămâne în continuare instabilă, cu ploi torenţiale şi intensificări ale vândului, mai ales în regiunile sudice.

Potrivit prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în cea mai mare parte a ţării instabilitatea atmosferică va aduce averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice este mai mare în Banat, Crișana, Transilvania, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și la munte.

În restul țării, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Cu excepția regiunilor vestice și sud-vestice unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în zona Carpaților Orientali și în regiunile sudice.

În București, vineri se va înregistra o temperatură maximă de aproximativ 27 de grade Celsius, iar valorile minime se vor situa în jurul a 17 grade Celsius. Cerul va fi mai mult înnorat şi sunt şanse mari de ploi, izolat chiar de furtuni cu descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.
 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: