Vîntu lovește din nou: îl „ajută”, încă o dată, pe Geoană să ajungă președinte

Sorin Ovidiu Vîntu, sursa foto: captură video

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat penal și informator al Securității, vrea să-l ajute încă o dată pe Mircea Geoană să ajungă președinte. Sorin Ovidiu Vîntu face campanie electorală pentru Geoană și este convins că acesta va deveni președintele României în 2024.

Prietenia dintre Vîntu și Geoană este una foarte veche. La alegerile prezidențiale din 2009, Vîntu a fost un factor decisiv pentru înfrângerea lui Geoană. Cu câteva zile înainte de votul din acel an, Mircea Geoană a mers seara acasă la Vîntu. Traian Băsescu a aflat de această întâlnire și a folosit informația în dezbaterea finală din campania electorală. În acel an, Vîntu avea probleme cu justiția și acest lucru reprezenta o problemă pentru candidatul PSD la prezidențiale.

Sorin Ovidiu Vîntu se implică în campania lui Geoană și în 2024 și vrea să-l „ajute” din nou. Omul de afaceri anunță că Mircea Geoană va fi președinte, iar PSD îl va susține la alegeri.

„Se vehiculează că PSD-ul îl va susține pe Geoană pentru funcția de președinte al României. Geoană va fi președintele României. Ciolacu își dă seama că n-are nicio șansă să câștige chiar dacă îl sprijină și mama liberalilor. Și dacă pierde, și sigur va pierde dacă va candida, va pierde și poziția de șef al PSD, și poziția de premier. De aceea am convingerea fermă că îl va sprijini pe Geoană să fie președinte. Și cu sprijinul PSD-ului Geoană va bate tot din primul tur. Deci pregătește-te să îl ai pe Geoană președinte. Și sincer să fiu, cred că va fi un bun președinte. Omul ăsta, chiar dacă nu are carismă politică, omul ăsta gândește, are creier”, a declarat Vîntu într-un video.


Mircea Geoană a recunoscut de mai multe ori că s-a întâlnit cu omul de afaceri și a colaborat cu acesta. Dar această asociere nu e deloc un motiv de mândrie pentru un candidat care vrea să devină președintele țării. Geoană a arătat, de multe ori, că este un politician lipsit de scrupule și dispus la orice pentru a câștiga. Totuși, aceste sacrificii politice și asocieri controversate nu i-au adus victoria în 2009.

Sorin Ovidiu Vîntu: închisoarea și Securitatea

Sorin Ovidiu Vîntu a avut numeroase dosare penale și a primit numeroase condamnări la închisoare. Acesta a stat mai mulți ani în închisoare, după ce a fost găsit vinovat în numeroase dosare.

Vîntu a primit 10 ani pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, 8 ani închisoare în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014), șase luni de închisoare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță. În total, ar fi trebuit să stea în închisoare 26 de ani, însă a fost eliberat după câțiva ani de detenție.

Sorin Ovidiu Vîntu a semnat, cu fosta Securitate, un angajament de informator, având numele conspirativ „Nuș”. Vîntu fusese racolat în penitenciar, unde executa o pedeapsă pentru delapidare. Omul de afaceri a recunoscut că a fost informator al Securității și s-a declarat mândru de acest lucru.

„Am colaborat cu Securitatea și sunt mândru”, a precizat Vîntu în același video.

Fostul mogul media

Sorin Ovidiu Vîntu a ajuns celebru pentru influența pe care a avut în mass-media. Acesta a deținut trustul Realitatea-Cațavencu, însă și-a atras un val de ură când s-a descoperit cum a furat banii FNI. Omul de afaceri a deținut numeroase televiziuni, ziare, reviste și posturi de radio, reușind să-și crească influența în politică. După criza economică din 2008 și problemele penale, imperiul lui SOV a început să se prăbușească.

Implicarea lui Sorin Ovidiu Vîntu în campania electorală a lui Mircea Geoană nu este deloc un motiv de bucurie pentru candidatul independent. Mircea Geoană demonstrează, din nou, că este dispus la orice pentru victorie. Dar electoratul din 2024 nu mai tolerează corupții și resping imediat candidații care se asociază cu personaje controversate. Cu astfel de susțintători penali, Mircea Geoană va pierde alegerile prezidențiale din nou.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: