Skip to content
Politică

Vîntu toarnă pe bandă rulantă la DNA SURSE

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (SOV) toarnă pe bandă rulantă în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Astfel, Vîntu ar fi fost audiat de mai multe ori în ultimele zile, la DNA, conform unor surse judiciare citate de antena3.ro.

Mai mult: SOV ar fi confirmat diverse informații prezentate de procurori, dar s-ar fi apucat să facă și denunțuri. Mai precis, Vîntu ar fi fost audiat de mai multe ori în dosarul în care mai apar Bogdan Olteanu și Liviu Mihaiu.

Amintim că Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, opinează DNA.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *