„Violența politică nu are loc în societățile noastre”. Reacția Maiei Sandu la tentativa de asasinat asupra lui Trump

Maia Sandu
Sursa foto: Facebook

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat tentativa de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump, dorindu-i recuperare grabnică acestuia.

„Violența politică nu are loc în societățile noastre. Îi doresc lui Donald Trump o recuperare rapidă. Transmit condoleanțe prietenilor și familiei participantului la miting care a fost ucis în atac”, a scris lidera de la Chișinău pe platforma X.

Au reacționat în acest caz și mai mulți lideri din întreaga lume, precum prim-ministrul britanic Keir Starmer și prim-ministrul canadian Justin Trudeau.

Tentativă de asasinat la un miting electoral

Fostul președinte american a fost ținta unei tentative de asasinat în timp ce se adresa mulțumii de pe scenă, la un miting electoral. Un glonț l-a atins pe politicianul republican în lobul urechii. El a fost rapid înconjurat de agenți ai Serviciului Secret al SUA și târât în afara scenei către un vehicul care îl aștepta.

Trump a declarat pe social media că a fost împușcat și lovit de un glonț în „partea superioară a urechii mele drepte”. Serviciul Secret a declarat că fostul președinte este în siguranță după ce a fost coborât de urgență de pe scenă cu sânge pe față. Un purtător de cuvânt a declarat că Trump este „bine” după „actul atroce”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: