Skip to content
Societate

Violenţe în centrul Bucureştiului la protestele anti-restricţii. Demonstraţii și în marile oraşe ale ţării

Inquam Photos/Bogdan-Ioan Buda
" "

Protestul din Bucureşti faţă de restricţiile impuse de autorităţi s-a încheiat după miezul nopţii cu o bătaie între tinerii care aruncau cu pietre şi jandarmi.

În urma altercaţiei care a avut loc în zona Pieţei Unirii un jandarm a fost rănit. Grupul de tineri care aruncau cu pietre a fost dispersat de jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene.

" "
" "

Aproximativ 4.000 de oameni au participat luni seara în Bucureşti la protestul faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Grupul de protestatari au mărşăluit pe trraseul de la Universitate spre Piaţa Victoriei şi înapoi. Printre ei s-a aflat şi liderul AUR, George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă.

Protestatarii au aruncat cu petarde şi fumigene şi au dat foc la măştile de protecţie.

Proteste asemănătoare au avut loc în mai multe oraşe ale ţării. La Brăila apromativ 1.200 de oameni au ieşit pe străzi, unde au avut loc câteva altercaţii cu jandarmii, după ce o parte dintre protestatari au încercat deplasarea pe un alt traseu.

Protestatarii din Galați au aruncat luni seara cu pietre și petarde spre jandarmi. Peste o mie de oameni au protestat față de restricțiile anunțate de autorități în centrul orașului.

Demonstraţii au mai avut loc în Sibiu, Timişoara, Ploieşti, Piteşti, Iaşi, Craiova, Botoşani şi în alte oraşe din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *