Skip to content
Politică

VIOLENȚELE capătă efect de bumerang pentru Dragnea: PSD-iștilor le este FRICĂ să impună OUG pe amnistie și grațiere! EXCLUSIV SURSE

Libertatea.ro

Deși PSD îi amenință în mod explicit – cu largul aport al deja ”tradiționalului” Cătălin ”Mitralieră” Rădulescu – pe cei peste 100.000 de români care au protestat pașnic, vineri, sâmbătă și duminică, în Piața Victoriei, că, cităm întocmai: „Nu ne provocați că venim 1 milion și vă călcăm în picioare!”, principalul partid de guvernământ este cutremurat din temelii, zilele acestea, de spaimă, panică și tensiuni intestine. Astfel se explică tăcerea asurzitoare a lui Liviu Dragnea și a apropiaților săi, care s-au dat degrabă la fund și încearcă să amelioreze neînțelegerile interne.  

În realitate, abominabila intervenție în forță a Jandarmeriei Române de vineri – instituție care a găsit de cuviință să gazeze în masă peste 100.000 de semeni (protestatarii agresivi nu au fost, niciodată, mai mulți de 100-200!), să-i lovească animalic și să-i calce în picioare la propriu, deși în Piața Victoriei se aflau femei, bătrâni și mulți, mulți copii – comportă un efect de bumerang în ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea.

O consecință nedorită

Mai exact,  în urma amplelor violențe fără precedent pe care Jandarmeria le-a generat și le-a alimentat, vineri, ore-n șir, până la deja notoria intervenție disproporționată din jurul orei 23.00, cu gaze, tun cu apă, grenade și bulane, Dragnea și fidelii săi sunt conștienți că proiectul adoptării unei OUG privind amnistia și grațierea – document care l-ar salva, imediat, de spectrul unei condamnări la închisoare cu executare, motiv pentru care teleormăneanul a depus eforturi însumate, de-a lungul ultimei luni, pentru impunerea acestei ”soluții” – este mai greu de îndeplinit ca niciodată, și asta pe termen nedeterminat.

O întrebare pentru Dragnea

Potrivit surselor PSnews.ro, inclusiv vicepremierul Paul Stănescu (așadar, chiar unul dintre greii PSD care i-au bălăcărit, în repetate rânduri, pe protestatarii din Piața Victoriei) l-a întrebat pe Liviu Dragnea, în spatele ușilor închise, dacă este conștient la ce situație de-a dreptul explozivă s-a ajunge dacă Guvernul Dăncilă ar adopta, așa, peste noapte, o OUG privind amnistia și  grațierea, în perioada imediat următoare. În fond, raționamentul liderilor PSD-iști nemulțumiți de giganticul nou prejudiciu de imagine suferit de partid, este următorul: dacă gazarea, vânarea și disperasarea a peste 100.000 de români nevinovați s-a soldat cu aproape 500 de răniți, cu scandal de proporții, acuzații internaționale și devastări, fiind o adevărată minune că nu a murit nimeni, ce ar urma să se întâmple pe viitor, după o eventuală OUG vizând amnistia și grațierea?

Reactivarea baronilor nemulțumiți

Potrivit acelorași surse, mulți lideri PSD sunt de părere că Dragnea ar trebui să își mai nuanțeze pozițiile, să facă mai multe concesii declarative pentru a detensiona situația. Dacă chiar și printre apropiații lui Dragnea au răbufnit nemulțumiri, noua situație i-a reactivat și pe mai vechii inamici ai teleormăneanului, coagulați încă în jurul baronilor Niculae Bădălău și Adrian Țuțuianu, dar și în imediata proximitate a Gabrielei Firea, pe care Dragnea nu o vrea în postură de prezidențiabil PSD, întrucât o percepe drept rivală la șefia formațiunii.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *