Violenţele continuă în Marea Britanie. Hoteluri pentru migranţi au fost atacate

Marea Britanie
Sursa foto: Pixabay

Cele mai violente revolte din ultimii zece ani continuă în Regatul Unit. Poliţia locală a intervenit după ce două hoteluri care găzduiesc solicitanţi de azil au fost atacate duminică în Anglia. Premierul Keir Starmer a promis că atacatorii anti-migranţi şi islamofobi îşi vor regreta acţiunile, relatează AFP.

Tulburările au început după ce trei fete au fost ucise luni într-un atac cu cuţitul la Southport (nord-vestul Angliei), o tragedie care a dat naştere multor zvonuri şi dezinformări pe reţelele sociale privind religia şi originea presupusului atacator.

„Îţi garantez că vei regreta că ai luat parte la această dezordine”, direct sau indirect, „provocând aceste acţiuni online”, a declarat liderul guvernului laburist venit la putere în urmă cu doar o lună, într-o scurtă declaraţie din Downing Street.

Keir Starmer a promis că guvernul său va face „tot ce este necesar pentru a-i aduce pe huligani în faţa justiţiei cât mai repede posibil”. El s-a exprimat după ce duminică au avut loc noi manifestaţii sub sloganul „Destul este destul”, cu referire la sosirea în Regatul Unit a migranţilor care traversează Canalul Mânecii în bărci pneumatice. Poliţia a declarat că a efectuat aproape 150 de arestări începând de sâmbătă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: