Skip to content
Economie Societate

Violeta Alexandru a cerut Casei de Pensii, Inspecţiei Muncii şi ANPIS să prezinte o situaţie a condiţiilor de depozitare a documentelor

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a cerut Casei Naţionale de Pensii Publice, Inspecţiei Muncii şi ANPIS să prezinte o situaţie a condiţiilor de depozitare a documentelor, după apariţia unor imagini cu o femeie din Constanţa trimisă să îşi caute singură documentele în sediul unei instituţii.

Potrivit Ministerului Muncii, clădirea respectivă este o anexă a sediului principal al AJPIS Constanţa, în care şi Casa de pensii deţine un spaţiu în care a depozitat dosarele pasive ale beneficiarilor decedaţi.

În opinia ministrului Violeta Alexandru, dincolo de lipsurile materiale sau de condiţiile existente, lucrurile ar putea arată altfel, dacă ar exista mai mult interes din partea angajaţilor.

" "
" "

„Nu avem condiţii potrivite, nu avem resurse să facem investiţii, dar totuşi nu ne putem bate joc de nişte documente, pentru orice scop au fost ele depuse de către cetăţeni la instituţiile publice. Există o limită, chiar şi în condiţii în care nu dispui de spaţii potrivite, sub care nu poţi permite abandonarea de documente. Eşti dator să cauţi soluţii. Un geam, o curăţenie poţi face indiferent de cât de limitate sunt resursele pentru instituţiile publice care lucrează cu publicul respectiv deţin arhive de documente. Regret situaţia în care un cetăţean din Constanţa a fost trimis să îşi caute singur documente în arhiva care arăta într-o stare deplorabilă, o stare care merge dincolo de necesităţile de investiţii”, arată ministrul Violeta Alexandru.

Ea afirmă, şi într-o postare pe Facebook, că a cerut Casei Naţionale de Pensii Publice, Inspecţiei Muncii şi ANPIS să îi prezinte o situaţie a condiţiilor de depozitare a documentelor.

„Rămân la părerea că, indiferent de nevoile (reale) de investiţii în infrastructură, primul lucru care trebuie să se întâmple în instituţiile publice este să ne pese. Sigur că obiectivul meu, şi am avut astăzi o întâlnire în acest sens, este să ajungem la o reală digitalizare a documentelor (suntem, din păcate, în urmă, foarte în urmă, cu bani irosiţi pe proiecte abandonate sau făcute neserios). Dar până atunci, nu ne putem bate joc de oameni, de documentele lor, practic – de viaţa lor”, a scris Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *