Skip to content
Politică

Violeta Alexandru a început strângerea de semnături pentru parlamentare: PSD a făcut praf legile

facebook violeta alexandru

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a început campania de strângere de semnături pentru alegerile parlamentare. Din postura de lider al PNL București, Alexandru lansează o serie de critici faţă de măsurile luate de PSD, aducând în discuţie două legi “făcute praf”, de adversarii politici.

Mergând acum pe teren, alături de voluntarii noștri în pre-campania de semnături pentru alegerile parlamentare, după toate aceste luni de mandat, la întrebarea legitimă: ce urmează să facă PNL în Parlament, răspund imediat (până să apuc să vorbesc despre proiectele noastre).

Vom îndrepta legile strâmbe, inaplicabile, cele care generează blocaje în loc să miște lucrurile, cele de un populism cum nu credeam că mai este posibil. Legi și modificări strâmbe pe care PSD le-a trecut recent prin parlament. Ca să ia voturi. Atât, indiferent de consecințe. Am avut ocazia să aud argumentele PSD din parlament: se bucură când blochează o țară întreagă. Pentru propriile lor interese (voturi, acum) se bucură să blocheze inițiativele corecte, mai ales dacă acest blocaj îi afectează pe oamenii corecți.

Poate credeați că doar în administrația locală trebuie să facem curățenie. La parlament, prin amploarea impactului, prin ura pe care o sădește PSD între diferite categorii de cetățeni, e și mai rău.

Mai jos 2 exemple de legi făcute praf de curând de PSD, care nu pot fi aplicate. Mă străduiesc să le îndrept cât pot de repede cu ajutorul colegilor mei din Parlament.

  • Legea cu privire la acordarea stimulentului de risc pentru TOT personalul din asistență socială și comunitară, indiferent dacă a fost sau nu implicat în prevenirea răspândirii Covid. 5000 de ron la mii de angajați (cum a ajuns la această sumă, ei știu). Cum s-ar zice: de la PSD fără număr. De unde credeți că dau, fără niciun criteriu, acești bani? De la cei care muncesc.

Guvernul inițiase o propunere corectă prin care acorda, cu un calcul riguros al zilelor (este vorba de bani publici!), o sumă corectă doar pentru cei care au primit sarcini suplimentare în lupta contra Covid. Cei care muncesc sunt văzuți de Guvernul actual.

Din păcate, banii cu care aruncă PSD peste tot nu sunt din conturile PSDului, tot de la cei care muncesc în România sunt. Nu le pasă! Ei nu sunt obișnuiți cu munca.

  • Legea pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19, cea care prevede acordarea unui sprijin pentru urmașii cadrelor medicale decedate din cauza Covid. A ieșit din Parlamentul majoritar PSD fără să se menționeze dacă se dă fiecărui copil acel sprijin sau tuturor aceeași sumă, din ce buget se suportă, care este instiuția care gestionează aplicarea legii, cine plătește efectiv.

Nu îi interesează să facă legi bune. Sunt de un populism incredibil în această perioadă. Acesta este PSD. Aruncă totul în aer, sădește ură între oameni, nu va aprecia niciodată pe cei care muncesc, nu suportă corectitudinea.

Am ajuns să cred că se bucură când oamenii se ceartă între ei. De fapt, fac legile inaplicabile doar pentru plăcerea de a da vina pe Guvern. Vă spun direct: ei nu vor ca cei care merită să primească ceea ce li se cuvine. Vor blocaj. Toxic partid.

Eu am răbdare să explic oamenilor. În România trebuie să facem treabă, nu să distrugem, nu să blocăm”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *