Skip to content
Politică

Violeta Alexandru îi dă replica lui Cîţu: Lipsă de profesionalism. A fost absent în loc să ajute

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul preşedinte al PNL Bucureşti Violeta Alexandru critică, miercuri, afirmaţia premierului Forin Cîţu potrivit căreia nu este treaba sa să intervină în legătură cu funcţionarea coaliţiei la Bucureşti. ”Strategia aceasta – când e de rău, nu e treaba mea şi când îmi foloseşte politic, devine treaba mea – denotă lipsă de profesionalism”, afirmă Violeta Alexandru.

”După problemele guvernării, ne-am mutat la problemele Bucureştiului? Eu înţeleg că Florin Cîţu nu s-a împăcat niciodată cu ideea că, acum un an, am fost aleasă Preşedintele PNL Bucureşti. A fost absent în loc să ajute. Părea că aştepta la cotitură. Nu este o abordare constructivă pentru binele PNL Bucureşti”, a scris, miercuri, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta s-a referit şi la susţnerea lui Nicuşor Dan.

”La Bucureşti, îl susţin pe Nicuşor Dan. Dincolo de orice interes politic, susţin un om la greu, pentru binele Bucureştiului (…) A pleca la câteva luni de lângă un coechipier, a nu fi corect cu el e doar un calcul politic mic cu efecte mari asupra Bucureştiului. Pe mine mă interesează să pun interesele oamenilor pe primul loc iar, în acest caz, Bucureştiul chiar are nevoie ca toată lumea să pună umărul la treabă. Am fost lângă Nicuşor Dan când lupta să primească sprijin de la guvern la momentul adoptării bugetului. Ar fi fost bine să îl primească. Un moment complicat.

Strategia aceasta – când e de rău, nu e treaba mea şi când îmi foloseşte politic, devine treaba mea – denotă lipsă de profesionalism, o continuă nefericire care nu te ajută să construieşti sau să uneşti ci dimpotrivă”, a mai scris fostul lider al PNL Bucureşti.

Aceasta afirmă că nu îi fac plăcere atacurile între colegi.

”Am fost ţinta principală în ultima perioadă. Punctele mele de vedere vor fi întotdeauna exprimate pentru a clarifica lucrurile. Nu foloseşte nimănui crearea de conflicte acolo unde nu sunt. Nu ar fi mai bine să ne respectăm şi să muncim? Asta le-am promis bucureştenilor”, a mai transmis Violeta Alexandru.

Premierul Florin Cîţu susţine că, în Sectorul 1 al Capitalei, divergenţele dintre aleşii locali ai partidelor care compun coaliţia de guvernare trebuie tranşate la nivelul coaliţiei, nefiind rolul său, ca prim ministru, să intervină. Cîţu afirmă că îl întreabă oamenii, în Bucureşti, de ce unele lucruri nu se întâmplă aşa cum ar trebui, el arătând, în acest context, că întreaga coaliţie decontează nerealizările unui primar pe care partidele care fac parte din aceasta l-au susţinut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *