Skip to content
Politică

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

Facebook/Guvernul Romaniei

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că statul a plătit circa 2 miliarde de lei pentru acoperirea a 41,5% din salariile a aproximativ 600.000 de angajaţi.

„Până în acest moment am plătit două miliarde de lei pentru această măsură, fondurile ajungând pentru acoperirea costului salarial pentru aproximativ 600.000 de persoane.

Cele mai multe solicitări pentru această măsură au venit din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Sibiu şi Suceava„, a explicat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a făcut apel către angajatorii care au făcut cereri incomplete să le completeze, în această situaţie fiind 750 de angajatori, pentru 7.800 de salariaţi.

Dorinţa mea este ca sprijinul Guvernului să ajungă la fiecare dintre aceşti salariaţi şi îi rog pe angajatori să-şi completeze actele. Am cerut agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă să lucreze cu fiecare angajator.

Am verificat personal şi s-au trimis cel puţin 2-3 adrese pentru ei ca să-şi completeze aceste acte. Mi se pare important să folosim aceste fonduri pentru cât mai mulţi români care au nevoie de ele.

Fac apel pentru angajatori să intre în legătură cu AJOFM să-şi completeze cererile, mai ales că ele nu sunt aşa de complicate„, a spus Alexandru.

Ea a subliniat că, dată fiind evoluţia lucrurilor, Guvernul ia în considerare ca măsurile de sprijin să fie continuate şi în 2021 şi, de aceea, este important să existe o evaluare corectă la finele acestui an privind nevoile pe care le au angajatorii şi angajaţii, o imagine completă asupra impactului acestor programe fiind de ajutor pentru planificarea sprijinului pentru anul viitor.

Toate aceste măsuri de sprijin, de la cele care vizează acoperirea a 75% din salariu până la 75% din câştigul salarial mediu brut pentru şomaj tehnic, fondurile pentru zilieri, această măsură de acoperire a 41,5% din costul salarial, sprijinul pentru sezonieri, sprijinul pentru românii care au revenit în ţara şi doresc să rămână în ţară şi să muncească, toate aceste măsuri de sprijin au însumat 7,2 miliarde lei.

Sunt 1,4 milioane de persoane pe care le-am sprijinit şi dorim să le sprijinim în continuare”, a punctat Violeta Alexandru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *