Skip to content
Politică

Viorel Badea îl pune la zid pe Teodorovici: Iată cum ura disperată se poate transforma în politică de stat! EXCLUSIV

romaniabreakingnews.ro

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a venit marți cu o idee controversată: o măsură prin care dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru 5 ani, iar ulterior să își caute de muncă în altă țară.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Toți românii care lucrează în străinătate trebuie să știe asta! Teodorovici, precizări de ultim moment privind permisul de muncă

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu senatorul PNL, Viorel Badea. Concret, președintele PNL Diaspora a atras atenția că Teodorovici nu face altceva decât să îngreuneze situația atât a românilor plecați la muncă în străinătate, dar cât și a familiilor, rudelor rămase în țară care beneficiau de banii pe care cei din Diaspora îi trimiteau acasă. Mai mult, Viorel Badea a atras atenția că este pentru prima oară în istoria UE când un ministru de Finanțe pune bețe în roate transferului de fonduri din străinătate în țara proprie.

„Această inițiativă periculoasă nu reprezintă altceva decât măsura disprețului pe care liderii PSD îl nutresc față de membrii comunității românilor din Diaspora. Practic, domnul Teodorovici nu face altceva decât să vulnerabilizeze nu numai pe românii plecați din tara, ci și familiile lor de acasă care, în mare măsură, reușesc să aibă o viață decentă datorită remitențelor financiare ale rudelor care muncesc în străinătate.

Pe de alta parte, inițiativa periculoasa a ministrului Finanțelor se poate repercuta negativ și asupra deficitului de cont curent care se va resimți serios odată cu diminuarea sumelor în valută transferate din străinătate. Iată cum ura disperată se poate transforma în politică de stat și poate împinge economia românească și nivelul de trai către marginea prăpastiei.

Este pentru prima data în istoria Uniunii Europene când un ministru de Finanțe încearcă să obstaculeze transferul de fonduri în țara sa”, a  declarat în exclusivitate liberalul Viorel Badea pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *