Skip to content
Politică

DNA cere arestarea lui Hrebenciuc/ Interceptări în dosarul retrocedărilor ilegale. STENOGRAME

UPDATE DNA cere arestarea preventivă a celor doi deputați PSD, Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.

În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive a deputaţilor:

ADAM IOAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracțional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă

HREBENCIUC VIOREL pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

Viorel Hrebenciuc, pus sub urmărire penală în Dosarul retrocedărilor ilegale, a fost interceptat de procurorii DNA, informează România TV.

„Viorel Hrebenciuc: Pot face presiuni pe ăia acolo, că nu ştiu ce, mergem în şedinţă peste ei. Eu mâine după-amiază vorbesc încă o dată la Bacău, să văd dacă au primit vreun semnal. Şi dacă n-a primit, te trimit la Crăciunescu să îţi spună ce ai de făcut.

Dan Bengescu: Da.

Viorel Hrebenciuc: Adică, o lucrăm

Dan Bengescu: Aşa”

hrebenciuc hrebenciuc2

Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc și deputatul Ioan Adam sunt urmăriți penal de procurorii anticorupție în dosarul retrocedărilor ilegale, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Deputatul Viorel Hrebenciuc ii spunea de asemenea lui Ioan Adam, despre procesul privind un teren de 43.000 de hectare, ca „Suntem in plin razboi cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom castiga 100%!” dar si ca „Suta la suta fac ordine. Urat. O sa le placa la toti. O sa vezi”, potrivit hotnews.ro.

Potrivit unor documente din ancheta procurorilor, obtinute de agentia Mediafax, Viorel Hrebenciuc s-ar fi implicat in solutionarea retrocedarii unei suprafete de 43.000 de hectare de teren forestier, pentru care ar fi fost facuta o contestatie de catre Romsilva, avand in acest sens si sprijinul deputatului Ioan Adam.

Anchetatorii au probe din care ar rezulta faptul ca Viorel Hrebenciuc l-ar fi abordat pe directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu, prin intermediul senatorului Ilie Sarbu, despre care afirma ca a ar fi o „persoana cu foarte mare influenta asupra directorului RNP Romsilva”.

3 comentarii la “DNA cere arestarea lui Hrebenciuc/ Interceptări în dosarul retrocedărilor ilegale. STENOGRAME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *