Skip to content
Politică

Viorel Hrebenciuc, audiat la Parchet

" "

După ce Ioan Niculae a făcut plângere, acuzândul pe Viorel Hrebenciuc de mărturie mincinoasă, fostul deputat a sosit, joi dimineata, la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, pentru a fi audiat, informează ziare.com.

Viorel Hrebenciuc nu a vrut sa raspunda intrebarilor jurnalistilor in momentul in care a ajuns la Parchet.

" "
" "

Fostul deputat trebuie sa dea explicatii in fata procurorilor, dupa ce Ioan Niculae l-a acuzat ca nu a spus tot adevarul in dosarul Mita la PSD.

Omul de afaceri sustine ca Hrebenciuc ar fi luat de la el 400.000 de lei pentru a sponsoriza campania electorala a lui Mircea Geoana la prezidentialele din 2009.

Niculae a declarat in plangere ca Hrebenciuc a facut presiuni asupra lui pentru a-i da acei bani. In plus, omul de afaceri il acuza pe Hrebenciuc ca nu le-a spus tot adevarul procurorilor.

In dosarul Mita la PSD, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, in aprilie 2015, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani inchisoare cu executare.

Acesta din urma si-a folosit influenta pentru a obtine un milion de euro de la Niculae, bani ce urmau sa fie investiti in campania lui Mircea Geoana.

In schimbul sumei, Niculae a cerut ca, in cazul in care Geoana castiga alegerile, la conducerea Ministerului Economiei sa fie numite persoane care sa ii sustina interesele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *