Skip to content
Politică

Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv

Viorel Hrebenciuc a fost arestat, miercuri dimineață, pentru 30 de zile în dosarul retrocedărilor ilegale, decizia fiind luată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Hrebenciuc a fost audiat marți dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție Brașov, după ce, luni, plenul Camerei Deputaţilor a luat act de demisia sa, astfel că acesta a rămas fără imunitate.

El a renunţat la funcţia de deputat în condiţiile în care procurorii îi cer arestarea preventivă în dosarul retrocedărilor şi este urmărit alături de Dan Şova, într-un alt dosar de trafic de influenţă.

Hrebenciuc mai este acuzat de procurorii DNA şi că ar fi făcut intervenţii la CNA în vederea obţinerii licenţei pentru postul GiGa TV, controlat de primarul de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan Pinalti.

Pe numele său există șase capete de acuzare, după ce două dosare în care este cercetat au fost conexate. Hrebenciuc este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Vorbim despre dosarul retrocedărilor ilegale şi cel în care a fost interceptat discutând cu Dan Şova un schimb pentru şefia PSD. Conexarea dosarelor ar veni, pentru ca procurorii să poată demonstra că Hrebenciuc a perseverat în infracţiuni, chiar şi după ce fusese pus sub urmărire penală.

1 comentariu la “Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *