Skip to content
Politică

Viorel Hrebenciuc rămâne în arest preventiv

Viorel Hrebenciuc rămâne în arest preventiv, a decis definitiv, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce fostul parlamentar a contestat decizia instanţei, conform b1.ro.

Viorel Hrebenciuc şi fiul său, Andrei, aflat şi el în arest preventiv, sunt cercetaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri, precum şi în dosarul în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului. În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Hrebenciuc şi-a depus în 21 octombrie demisia din Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *