Skip to content
Politică

Viorel şi Andrei Hrebenciuc, regrete tardive in dosarul retrocedărilor

Viorel şi Andrei Hrebenciuc, regrete tardive in dosarul retrocedărilor

Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei, și-au recunoscut faptele în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri.

Cei doi au făcut acest pas în proces în încercarea de a obține pedepse mai mici, însă judecătorii nu le-au crezut mărturiile atât de diferite de cele făcute în cursul anchetei în fața procurorilor.

Hreneciuc le-a spus magistraților că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimb, fostul deputat urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său. Prejudiciul total în acest caz se ridică la 300 de milioane de euro.

„Domnul Bengescu mi-a solicitat ajutorul pentru a interveni pe lângă funcţionarii din judeţul Bacău pentru a urgenta punerea în posesie. Mi-a propus să fiu parte în actul adiţional care urma să se semneze. Am fost de acord. (…) Am vrut să intru în actul adiţional cu nume propriu, dar având în faţă un posibil scandal mediatic, l-am rugat pe fiul meu să-mi dea o firmă. Fiul meu a fost extrem de reticent. Am insistat şi, din nefericire, Andrei a cedat. (…) Regret că l-am implicat pe fiul meu în această problemă”, se arată în declaraţia lui Viorel Hrebenciuc.

În schimb, Andrei Hrebenciuc a spus că regretă că l-a sprijinit pe tatăl său, însă își recunoaște toate faptele. Aceasta a mai spus că a fost invitat în calitate de profesor la Universitatea Stanford, din SUA, unde a cunoscut laureați ai premiului Nobel.

„Îmi asum consecinţele faptelor mele şi nu vreau să fiu considerat o victimă a tatălui meu. Îmi asum consecinţele. Recunosc toate infracţiunile”, a declarat el în instanță.

Şi fostul deputat PSD Ioan Adam, cel care a jucat un rol important în afacerea cu pădurile din Bacău, şi-a recunoscut implicarea, potrivit paginadepolitica.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *