Skip to content
Politică Știri

Viorel Ştefan, respins în Parlamentul European pentru poziţia de membru al Curţii Europene de Conturi, spune un eurodeputat PNL

Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins, luni, propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziţia de membru al Curţii Europene de Conturi, respectiv vicepremierul Viorel Ştefan, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, care spune că acesta este cel mai mare eşec al Preşedinţiei române a Uniunii Europene, relatează News.ro.

România nu pierde această poziţie, ea poate fi ocupată de îndată ce Guvernul României va propune un candidat care să corespundă criteriilor de competenţă şi să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar. Vedem că Guvernul României nu reuşeşte să obţină nimic în Europa, deşi deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat ţării noastre, Viorel Ştefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat. Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reuşit să convingă. Guvernul Dăncilă nu reuşeşte să obţină nici măcar ceea ce se cuvine de drept ţării noastre”, mai precizează Siegfried Mureşan pe Facebook.

El menţionează că Viorel Ştefan a avut 8 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă.

Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE. Menţionez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat de vreme ce au fost prezenţi suficienţi membri plini şi membri supleanţi din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă”, precizează eurodeputatul PNL.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *