Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă a extins lista REMANIERII: 6 miniștri ar urma să fie înlocuiți

Social-democrații s-au întâlnit miercuri seara, într-o ședință a Comitetului executiv, la Vila Lac 1, unde au decis, printre altele, să aibă loc o remaniere a Guvernului.

Potrivit surselor PSnews, PSD-iștii nu au discutat și numele celor care ar urma să plece, însă deja în jurul apropiaților premierului se vehiculează o ‘listă neagră’ cu ministerele unde sunt cele mai mari șanse să apară schimbări.

" "

6 miniștri pe lista neagră a premierului

Astfel, surse politice au dezvăluit că, deși inițial Dăncilă avea pe lista neagră 4 ministere ( Interne – Carmen Dan, Agricultură –  Petre Daea, Transporturi –  Răzvan Cuc, și Educație – Ecaterina Andronescu, premierul a mai adăugat recent încă două nume care ar putea să părăsească Guvernul: Bogdan Trif (Turism) și Alexandru Petrescu (Comunicații). De precizat că Dăncilă nu ar vrea o restructurare guvernamentală, cel puțin nu până la toamnă, ci o remaniere simplă.

„Voi face o evaluare pe fiecare minister, în parte”

Amintim că premierul Viorica Dăncilă a declarat recent că Executivul îşi va continua programul de guvernare şi că o evaluare a modului de îndeplinire a acestuia va fi efectuată în luna iulie, după congresul PSD, tot atunci urmând să se decidă dacă este cazul unei remanieri.

„Se împlinesc şase luni în acest an. Voi face o evaluare pe fiecare minister, în parte. În funcţie de obiectivele îndeplinite din programul de guvernare, putem vorbi de remanierea unui ministru sau nu. Eu nu cred că remanierea se poate face vorbind de oameni. (…) Cred că dincolo de oameni trebuie să evaluăm munca lor, implicarea lor şi ceea ce au realizat, ca să putem vorbi despre o abordare corectă faţă de colegii miniştri. După ce vom face această evaluare, sunt convinsă că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Voi asculta punctul de vedere al tuturor colegilor preşedinţi de organizaţii, al celor din Biroul Permanent Naţional, şi, bineînţeles, pe urmă vom vedea cum vom proceda în perioada următoare”, a spus premierul.

Întrebată unde a greşit guvernul în epoca Dragnea, Dăncilă a declarat că a lipsit comunicarea.

„Consider că ne-am axat foarte mult pe îndeplinirea măsurilor guvernamentale şi ne-am axat mai puţin pe comunicare. Cred că acesta a fost şi motivul pentru care am înregistrat un rezultat nedorit la alegerile europarlamentare. Ne-am axat pe un anumit subiect, am vorbit despre acel subiect, mă refer la justiţie, şi nu am comunicat îndeajuns pe ce am făcut. Sunt convinsă că un pensionar vede pe fluturaş că i-a crescut pensia, un salariat vede că i-a crescut salariul, dar pe lângă acestea au fost mult mai multe măsuri, dar pe care nu le-am comunicat suficient”, a declarat premierul.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *