Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă a pus un şofer secretar de stat

adevarul.ro

Viorica Dăncilă l-a numit pe Gabriel Costache în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual, cureaua de legătură între şcolile profesionale şi companii. Costache a fost, pe hârtie, consilierul fostului ministru Victor Negrescu. În realitate, a avut rol de şofer, susţin mai multe surse politice pentru „Adevărul“. Nu e singura achiziţie „de marcă“ a premierului.

Cariera lui Gabriel Costache e sprijinită pe proptele de partid. Ascensiunea sa politică este strâns legată de PES Activist, pepiniera de cadre a PSD, organizaţie condusă de Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, care a demisionat din Guvern în toamna anului trecut la presiunea lui Liviu Dragnea.

" "
" "

Oficial, Costache a fost unul dintre consilierii lui Negrescu la minister. „Practic, îi căra geanta ministrului, îi ţinea telefonul, un fel de secretar personal, dacă vreţi să fiu elegant. De cele mai multe ori era şoferul lui Negrescu. Îi conducea maşina, Dusterul. Vă poate confirma oricine din MAE“, susţin surse politice pentru „Adevărul“.

Din sinecură în sinecură După ce Victor Negrescu a demisionat din guvern, Gabriel Costache n-a fost lăsat pe drumuri. Partidul i-a găsit o sinecură la Ministerul Dezvoltării, rezervorul de bani pentru baronii locali.  „Costache a fost recuperat de Alin Chirilă, unul dintre secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, poreclit în instituţie Jamaicanul. L-a luat Jamaicanul sub aripa sa, l-a instalat tot într-o funcţie de consilier, o sinecură. Nu făcea nimic concret, dar ţinea să apară în toată pozele la fiecare eveniment organizat de minister. E un habarnist fără chef de muncă. Am fost şocat când am vzut că a fost promovat iar de PSD. Şi nu e singurul care a ajuns de la MAE la Ministerul Dezvoltării. Pe lângă Costache, au mai venit vreo trei“, susţin surse din Ministerul Dezvoltării pentru „Adevărul“.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *