Skip to content
" "
Politică

Viorica Dăncilă a spus pe cine măsoară PSD pentru prezidenţiale

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat vineri, la Brăila că partidul a început sondajele pentru stabilirea prezidenţiabilului. PSD măsoară în sondaje şi varianta unei candidaturi comune PSD-ALDE, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi varianta susţinerii unui candidat independent, scrie digi24.ro.

„În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună.”, a spus preşedintele PSD.

Printre liderii PSD care sunt măsuraţi se numără Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu şi Liviu Pleşoianu. Partidul a comandat mai multe sondaje, dintre care unul măsoara cota de încredere a liderilor principalelor partide politice. În acest sondaj este măsurată şi Viorica Dăncilă. „Da, numele meu e măsurat în sondaje dar nu printre candidaţi, e măsurat acolo unde avem preşedintele formaţiunii politice.”, a mai spus premierul.

Cât despre o eventuală candidatură comună PSD-ALDE cu Călin Popescu Tăriceanu candidat, Dăncilă a dat de înţeles că indiferent de rezultatul sondajelor, organizaţiile judeţene ale partidului vor fi cele care vor stabili dacă se impune sau nu o candidatură comună.

PSD îşi va alege candidatul la prezidenţiale într-un nou Congres care ar putea fi organizat la începutul lunii august.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *