Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă a tranșat problema restructurării Guvernului: cine sunt cei 4 miniștri care vor pleca acasă

Inquam Photos / George Calin

Se pregătesc schimbări majore în aparatul guvernamental condus de premierul Viorica Dăncilă, cea care deține interimar funcția de președinte al Partidului Social Democrat (PSD).

Viorica Dăncilă, ținte pictate pe 4 miniștri

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că premierul Viorica Dăncilă a tranșat problema restructurării Guvernului, astfel că 4 miniștri ar urma să fie înlocuiți în iulie.

Astfel, cei pe care Dăncilă îi vrea scoși din Guvern, dorind demararea unor epurări cu adresă a tuturor ”dragniștilor” din eșaloanele secunde ale Executivului, sunt ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

„Voi face o evaluare pe fiecare minister, în parte”

Amintim că premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, că Executivul îşi va continua programul de guvernare şi că o evaluare a modului de îndeplinire a acestuia va fi efectuată în luna iulie, după congresul PSD, tot atunci urmând să se decidă dacă este cazul unei remanieri.

„Se împlinesc şase luni în acest an. Voi face o evaluare pe fiecare minister, în parte. În funcţie de obiectivele îndeplinite din programul de guvernare, putem vorbi de remanierea unui ministru sau nu. Eu nu cred că remanierea se poate face vorbind de oameni. (…) Cred că dincolo de oameni trebuie să evaluăm munca lor, implicarea lor şi ceea ce au realizat, ca să putem vorbi despre o abordare corectă faţă de colegii miniştri. După ce vom face această evaluare, sunt convinsă că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Voi asculta punctul de vedere al tuturor colegilor preşedinţi de organizaţii, al celor din Biroul Permanent Naţional, şi, bineînţeles, pe urmă vom vedea cum vom proceda în perioada următoare”, a spus premierul.

Întrebată unde a greşit guvernul în epoca Dragnea, Dăncilă a declarat că a lipsit comunicarea.

„Consider că ne-am axat foarte mult pe îndeplinirea măsurilor guvernamentale şi ne-am axat mai puţin pe comunicare. Cred că acesta a fost şi motivul pentru care am înregistrat un rezultat nedorit la alegerile europarlamentare. Ne-am axat pe un anumit subiect, am vorbit despre acel subiect, mă refer la justiţie, şi nu am comunicat îndeajuns pe ce am făcut. Sunt convinsă că un pensionar vede pe fluturaş că i-a crescut pensia, un salariat vede că i-a crescut salariul, dar pe lângă acestea au fost mult mai multe măsuri, dar pe care nu le-am comunicat suficient”, a declarat premierul.

 

1 comentariu la “Viorica Dăncilă a tranșat problema restructurării Guvernului: cine sunt cei 4 miniștri care vor pleca acasă

  1. Cam cât de limitată să fii încât să îi execuți pe fidelii fostului și pe contracandidați. Și acum se aude și de Șerban Nicolae. Serviciile și Ciolannis nu se sfiesc să arate că sunt din nou ce au fost și mai mult decât atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *